În prezent, industria parfumurilor este una dintre cele mai puternice la nivel mondial și în fiecare an apar noi și noi arome și combinații de esențe. Alegerea unui parfum nu este întotdeauna o decizie ușoară, pentru că multitudinea acestora ne pune în dificultate. Parfumul poate spune multe despre personalitatea noastra, chiar dacă alegem să purtam un parfum-semnătură sau optăm pentru ceva diferit în funcție de sezon, de starea de spirit sau de ocazie. Nu exista reguli privind alegerea și purtarea parfumurilor, dar unele parfumuri sunt mai potrivite pentru anumite ocazii decât altele.

Alege în funcție de notele de parfum

Cu siguranță ai auzit de notele unui parfum: de bază, de mijloc și de vârf. Notele de bază sunt primele pe care le sesizăm atunci când aplicăm un parfum. Acestea rămân cel mai puțin timp pe piele, doar câteva minute după pulverizare. După aceea, sesizăm notele de mijloc, o perioadă mai lungă de timp, aproximativ o jumătate de oră. Notele de vârf rezistă cel mai mult pe piele și sunt, de asemenea, cele pe care le percepem până când aroma se evaporă total. Poți alege, în funcție de preferințele tale, dintre parfumuri florale, fresh, citrice sau parfumuri mai grele, înțepătoare, potrivite, în general, pentru sezonul rece. Dacă îți dorești arome intense, care durează mult timp, poți opta pentru parfumuri arabesti, care, deși sunt percepute ca fiind intense, sunt ușor de purtat.

Vezi și: Top 10 – cele mai scumpe parfumuri din lume

Testează rezistența înainte de a cumpăra un parfum

Dacă ai descoperit un parfum nou și vrei să îl cumperi, este recomandat să îi testezi, în primul rând, rezistența. Pentru a face acest lucru, ia o mostră sau mergi în magazine și pulverizează o cantitate mică din acesta pe piele și vezi cât timp rezistă și dacă îți place la fel de mult după ce se evaporă notele de mijloc. Un alt test pe care îl poți face este să vezi cum te simți atunci când îl porți, dacă îți creează o stare de disconfort sau dacă are în compoziție o aromă care te deranjează ori care îți provoacă migrene. Unele extracte din compoziția parfumurilor pot fi foarte grele și îți pot crea o senzație neplăcută.

Vezi și: Cele mai bune parfumuri pentru bărbați sub 500 de lei

Învață termenii

Probabil ai auzit o mulțime de termeni și denumiri referitoare la parfumuri și este dificil să le ții minte pe toate, mai ales dacă nu lucrezi în această industrie. Însă lucrurile nu sunt chiar atât de complicate, pentru că te interesează doar câțiva termeni care te vor ajuta să alegi mai ușor parfumul potrivit pentru tine. Este important să cunoști clasificarea acestora, de la cele mai puternice, care durează cel mai mult timp, la cele mai ușoare, ce rezistă mai puțin în timp. Astfel, poți opta pentru parfum, apă de parfum, apă de toaletă sau apă de colonie. Parfumul este cel mai scump și cel mai bogat în uleiurile din compoziție. Cel mai folosit tip de produs este apa de toaletă (EDT), al cărei parfum se menține pe piele mai multe ore.

Aplică parfumul corect, pentru a rezista cât mai mult

Pentru a prelungi rezistența unui parfum pe piele, aplică-l în punctele calde de pe corpul tău: la încheieturi, pe gât, în zona decolteului, în spatele genunchilor și pe glezne. În acest fel, parfumul se va amesteca mai repede cu uleiurile produse în mod natural de corp. Dacă observi că parfumul se evaporă mult prea repede, combină-l cu puțină cremă hidratantă (care nu conține parfum), apoi aplică produsul pe tot corpul.

Dacă încă nu ți-ai găsit parfumul-semnătură sau vrei să testezi ceva nou, sunt câteva sfaturi pe care să le iei în considerare, pentru a te asigura că ai făcut alegerea corectă și că aromele alese vor rezista cât mai mult timp pe piele. Testează parfumul înainte și alege-l pe cel potrivit, în funcție de personalitatea ta, de sezon și de starea pe care ți-o creează atunci când îl porți.

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Douglas