Ținând cont de factorii de mai jos, nu numai că vei alege masina de spalat rufe potrivită, ci și pe cea care îți va face întreaga viață mai ușoară!

Categoria de spălare din care face parte

Când vine vorba de mașina de spălat, există trei categorii importante în care poate fi încadrată, în funcție de facilitățile pe care le oferă. Prin urmare, poți opta pentru o mașină de spălat standard, cu uscător inclus sau pentru cea semiautomată. 

Aici trebuie, desigur, să ții cont de ceea ce ai nevoie, de confortul în utilizare, dar și de bugetul disponibil pentru achiziționarea acesteia. În cazul în care urmărești ca mașina de spălat rufe să îndeplinească și funcția de uscare a hainelor, atunci știi deja că alegerea potrivită va fi cea cu uscător încorporat.

Capacitatea cuvei 

O vei regăsi adesea oferită în kilograme și va fi un reper esențial în achiziționarea mașinii de spălat rufe potrivită ție. Astfel, vei putea aproxima ce cantitate de rufe folosești pentru o spălare, ținând cont de necesitățile și de mărimea familiei tale. Ai posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de modele regăsite pe piață, de la cele cu o capacitate de cinci kilograme, până la cele care dispun de o capacitate de nouă kilograme. 

Astfel, pentru o familie formată din patru membri, o cuvă care poate gestiona o cantitate de șase sau șapte kg este mai mult decât suficientă.

Clasa energetică

Acest aspect te va ajuta să economisești o bună parte din consumul de energie, atât timp cât alegi mașina de spălat rufe care să-ți satisfacă nevoile. Așadar, vei observa că majoritatea claselor energetice sunt afișate cu litere de la A la G, conform nivelului de eficiență pe care îl dovedesc.

Desigur, variantele de top se încadrează în clasa A. De aceea, recomandarea noastră este să optezi pentru un model care vine cu cât mai multe plusuri (A+, A++, A+++). 

Programele de spălare disponibile

Majoritatea tipurilor mai avansate disponibile pe piață în ziua de astăzi dispun de diverse programe de spălare. Totuși, numărul programelor disponibile nu este singurul aspect de care trebuie să ții cont. 

Este esențial să știi clar care sunt cele mai utile pentru tine. Noi te sfătuim să alegi o mașină de spălat care prezintă panou de control intuitiv, astfel încât să ai parte de confort în utilizare și de o experiență cât mai plăcută!

Acum că știi care sunt cei mai importanți factori care contribuie la achiziționarea mașinii de spălat rufe ideale pentru tine și familia ta, tot ce trebuie să faci este să studiezi piața! În zilele noastre este mai simplu ca niciodată să faci alegerea potrivită, mai ales că atât magazinele online, cât și cele fizice dispun de o varietate mare de modele și branduri recunoscute pe piață.

Încă un sfat: pe lângă utilitatea mașinii de spălat, calitatea joacă și ea un rol important și îi va asigura o durată de viață cât mai lungă!

Sursa foto: Unsplash.com 

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Evomag