Sfatul tuturor medicilor și autorităților este să ne ferim de locurile aglomerate, pentru că riscul de a sta lângă o persoană infectată cu noul coronavirus este foarte mare. Dar cu toții desfășurăm diverse activități în aer liber. Iată cele sigure locuri în care riscul de a te îmbolnăvi de Covid-19 este aproape nul.

Vara ne oferă în continuare o vreme frumoasă și trebuie să profităm de ea, să călătorim, să ne relaxăm în aer liber, dar să nu uităm de riscul epidemiei de coronavirus. Iată un top al celor mai puțin periculoase locuri de unde te poți îmbolnăvi de Covid-19.

Un loc pentru picnic la pădure

Oamenii sunt din ce în ce mai conștienți de pericolul pe care îl presupune epidemia de coronavirus. În zonele verzi, unde se merge de obicei la picnic, la margine de pădure, pe malul lacurilor, tot mai multe familii lasă o distanță mai mare între ele. Dacă găsești un astfel de loc liniștit și te așezi la câțiva metri buni de ceilalți, riscul de a te îmbolnăvi de Covid-19 este aproape nul.

O bancă în parc

Nu evita plimbările prin parcuri și zone de agrement, dar evită aleile cele mai aglomerate sau zonele de unde trecătorii își cumpără sucuri, înghețată sau țigări. Poartă mască, dacă te apropii de un chioșc cu mulți clienți, și alege o bancă departe de lume pentru a te relaxa la aer curat. Riscul de a te infecta cu noul coronavirus este foarte, foarte scăzut.

O plimbare cu bicicleta

Nu există niciun risc să iei vreun virus dacă ieși cu bicicleta, cu trotineta, cu barca sau cu rolele, atâta vreme cât stai departe de locurile aglomerate sau de micile grupuri de persoane străine, unde ar putea fi purtători asimptomatici ai bolii.

Propriul birou

Dacă lucrezi la birou și ai grijă să dezinfectezi bine mâinile când intri, riscul de a aduce aici virusul este foarte mic. Dezinfectează și suprafețele pe care pui mâinile tot timpul la birou și nu ai de ce să te temi. Dacă lucrezi într-un birou cu alt coleg sau cu mai mulți colegi, ar fi bine să purtați măști de protecție și să fiți foarte sinceri unii cu alții, dacă apar simptome ale bolii.

Vacanța la cort

Mulți români s-au orientat către vacanța la cort sau la rulotă din cauza epidemiei. Campezi departe de ceilalți și igienizezi periodic obiectele cele mai uzuale. La cort, riscul de a te îmbolnăvi de Covid-19 este zero în comparație cu o pensiune aglomerată, unde ajung tot felul de persoane, din diverse medii sociale.

Cabinetul unui medic

Nu ai de ce să te temi să mergi la un consult la medicul de familie, la medicul stomatolog sau ginecolog. Medicii respectă cu strictețe normele de igienă sanitară. De asemenea, și tu trebuie să porți mască și să respecți indicațiile medicului.

Terenul de tenis nu presupune niciun risc de a te îmbolnăvi de Covid-19

Dacă îți place să joci tenis sau tenis de masă sau să practici un sport care presupune doar doi sau trei coechipieri, nu ai de ce să te temi de coronavirus. Atâta vreme cât sunteți amândoi sănătoși și păstrați distanța și toate regulile de igienă, o partidă de tenis nu te pune în pericol.

O cameră la un hotel sau pensiune foarte curate

Caută cele mai curate și apreciate hoteluri sau pensiuni pentru a merge în vacanță. Chiar dacă sunt mai scumpe, curățenia și igiena sunt cele mai importante criterii în timp de pandemie. Un hotel unde se igienizează totul zilnic și unde clienții păstrează distanța nu presupune riscuri mari de îmbolnăvire. În plus, poți igieniza și tu clanțele, întrerupătoarele, comoda de lângă pat și obiectele sanitare.

Un muzeu în aer liber

Sunt multe muzee frumoase în țară amenajate la margine de crânguri, cum este muzeul Astra din Sibiu, sau muzee sătești pline de farmec. Mai avem castele și cetăți renovate, și ele considerate parțial muzee în aer liber. Le poți vizita fără riscuri, dacă porți mască și dacă menții o anumită distanță față de ceilalți turiști.