Nu este deloc plăcut, noapte când mergi la bucătărie să-ți iei un pahar de apă, când aprinzi lumina să vezi gândaci fugind în toate direcțiile, fiind regi în casa ta. Pe lângă faptul că sunt niște insecte scârboase, miros urât și fac mizerie, gândacii mai sunt și periculoși pentru sănătatea ta. Aceștia poartă pe ei o mulțime de microbi.

Citește și: Mopul din microfibră versus mopul din bumbac

Gândacii de bucătărie poartă pe ei o mulțime de microbi

Potrivit specialiștilor, excrementele și organismele de descompunere ale acestor gândaci conțin proteine alergene ce provoacă alergii și cresc severitatea simptomelor de astm, în special la copii. Aceștia  transmit  diverse boli, cum ar fi bacteriile care cauzează intoxicații alimentare, și sunt cunoscuți pentru a răspândi 33 de tipuri diferite de bacterii, șase viermi paraziți și alte cel puțin sapte tipuri de agenti patogeni umani. Mai grav, există posibilitatea ca acești dăunători să răspândească și boli extrem de periculoase, precum hepatita A, holera, dizenterie, și o varietate de bacterii sau infecții virale.

Dacă aveți cumva vreo invazie de gândaci de bucătărie trebuie să fiți atenți la simptome cum ar fi diareea, scaun cu sânge sau crampe abdominale, acestea fiind doar câteva dintre problemele pe care aceste insecte le pot provoca.

Poți încerca să-i îndepărtezi cu mai multe tipuri de otrăvuri, însă mai greu o nimerești pe cea mai bună pentru ei, pentru că mulți au devenit deja imuni anumitor ingrediente.

Citește și: 3 secrete simple pentru rufe mai curate și mai proaspete

Cea mai eficientă metodă să scapi de gândacii de bucătărie

Iată însă cea mai bună metodă să scapi de ei. Ai nevoie de următoarele:

  • -trei cartofi potriviți fierți
  • -trei ouă, pe care trebuie să le fierbi timp de trei ore (folosim doar gălbenușul)
  •  -60 gr de pudră de acid boric
  • – o pereche de mănuși

 

După ce ai fiert cartofii și ouăle, cureți cartofii, îi bagi în blender și apoi  îi amesteci cu gălbenușul de la ouă. Adaugi pudra de acid boric,  îți pui mănușile și apoi începi să faci biluțe din compoziția obținută.

După ce ai terminat, pune biluțele pe lângă coșul de gunoi, pe chiuvetă, pe lângă țevile de apă și alte locuri pe unde știi că trec gândacii de bucătărie. Ideal ar fi să pui astfel de biluțe din trei în trei luni prin casă pentru a preveni o nouă invazie.

Alte soluții să scapi de gândacii de bucătărie aici.

Citește și: