Țevile și caloriferele vizibile

În cazul în care nu optezi pentru un design industrial exagerat, care nu se pretează foarte bine la nevoile unei locuințe, trebuie să recunoști că țevile și caloriferele pot strica întregul decor.

În cazul țevilor verticale, poți folosi rigips pentru a crea pereți falși care să le acopere. Asigură-te însă că instalația este în stare perfectă și că nu vei avea nevoie să faci lucrări de reparații ulterioare, caz în care ar trebui să spargi și să repari totul.

În cazul surselor de căldură, ai mai multe variante la dispoziție. Una dintre ele este să montezi calorifere decorative care să completeze designul fiecărei încăperi. O altă posibilitate este să folosești măști pentru calorifer. Acestea sunt disponibile în magazinele de specialitate în mai multe variante de material, de la PVC și lemn natural, la diferite metale. Încălzirea prin pardoseală este o a treia opțiune, dar nu se pretează întotdeauna la caracteristicile locuințelor.

Cabluri, routere și prelungitoare

Dacă e prima oară când renovezi sau redecorezi, cu siguranță există o mulțime de astfel de lucruri care nu sunt deloc în regulă din punct de vedere estetic. Un prelungitor aici, pentru noile electrocasnice de bucătărie, unul lângă noptieră, pentru gadgeturile pe care le folosești seara să citești sau să te uiți la seriale și s-a umplut casa.

Nu poate fi plăcut să te împiedici de cabluri la tot pasul, iar aspectul lor îți poate afecta confortul vizual, pe lângă disconfortul fizic pe care îl creează. Există mai multe variante pentru a masca aceste cabluri, cum ar fi canalele cablu, pe care le găsești în orice magazin cu produse pentru amenajarea și decorarea casei. Dacă schimbi instalația electrică, cel mai indicat ar fi, totuși, să planifici toate locurile în care ai putea avea nevoie de prize, de cabluri pentru televizoare sau de alte doze electrice și să le montezi de la bun început, astfel încât să nu fie nevoie să folosești ulterior prelungitoare sau alte cabluri deloc estetice.

Electrocasnicele mari

Chiar dacă în prezent există o mulțime de modele frumoase de frigidere, aparate de gătit și chiar și mașini de spălat vase, potrivite pentru mai multe stiluri de design interior, cum ar fi cel clasic sau mai romanticul shabby chic, uneori o amenajare curată, fără elemente străine, arată mai bine decât orice.

Atunci când optezi pentru stilurile decorative moderne și minimaliste, electrocasnicele mari sunt ultimele lucruri pe care ți le dorești la vedere. De aceea, mai toate firmele mari au creat modele încorporabile în mobilă. Dimensiunile sunt standard, potrivite pentru cele uzuale ale pieselor de mobilier. Dacă îți faci mobila de bucătărie pe comandă, vei putea controla perfect locul pe care vrei să ți-l ocupe frigiderul, cuptorul sau mașina de spălat vase.

Reamenajarea locuinței este o misiune destul de dificilă, iar uneori este greu să ai toate planurile bine definite înainte de a începe lucrările. Cu siguranță însă știi ce compromisuri nu ești dispusă să faci și care sunt soluțiile pentru a le evita.

Sursă foto: Shutterstock

(P) material publicitar realizat in colaborare cu quickshop.ro