Alimentele pe care le consumăm adesea fac parte din viața noastră și au devenit lucruri banale. Dar iată câteva secrete despre hrană pe care nu le știai și care ar putea aduce multe îmbunătățiri în modul nostru de viață.

1. Apa de cocos, pe post de plasmă

În situații extreme, când nu există nicio altă soluție, apa de cocos ar putea fi folosită pe post de plasmă. Are o formulă chimică foarte aproapiată de plasma umană și este bogată în minerale și electroliți. De aceea, este și atât de sănătoasă pentru organism!

2. Untul de arahide și diamantele

Într-un studiu realizat în America, cercetătorii au reușit să transforme untul de arahide în diamante, datorită concentrației mare de carbon pe care o are acest aliment.

3. Merele, în mii de soiuri

Merele sunt atât de variate și au atât de multe soiuri la nivel mondial, încât ai avea nevoie de 20 de ani ca să le guști pe toate, mâncând câte un măr pe zi.

4. Brânza, cel mai râvnit produs din magazine

Brânza este produsul cel mai… furat din magazine. 4% din brânza care ajunge în comerț se fură, ceea ce este mult mai mult decât dulciurile sau alcoolul.

5. Ciocolata risipește prea multă apă

Pentru a produce o tabletă de 100 g de ciocolată, se folosesc 1.700 litri de apă, pornind de la spălarea boabelor de cacao, până la apa necesară în tot procesul de producție și răcire.

Secrete despre hrană

6. Ciocolata e costisitoare, dar ajută memoria

S-a demonstrat deja că, dacă mănânci ciocolată înainte de a învăța sau de a da un test, rezultatele sunt mai bune, pentru că ajută memoria și concentrarea.

7. Toate sucurile de portocale din comerț au arome sintetice

Nu există suc de portocale 100% natural, deoarece ar fi prea vâscos, prea amar și s-ar altera în câteva ore. Toate sucurile de portocale sunt procesate și îmbunătățite cu arome artificiale.

8. Avem nevoie de zahăr, dar cu măsură

Oamenii sunt programați genetic să poftească la dulciuri și la zahăr. Dar pofta aceasta are consecințe dramatice, pentru că zahărul slăbește imunitatea și favorizează apariția multor boli, de la diabet, boli neuronale, până la cancer. Înainte ca zahărul alb din trestie să ajungă în toate colțurile lumii, se foloseau mierea și fructele dulci, variante mult mai sănătoase pentru organism.

9. Pasta de usturoi arde pielea

Dacă pui usturoi pisat direct pe piele și îl ții câteva ore, va provoca arsuri de gradul III, mai ales la copiii mici. Acest lucru se întâmplă din cauza concentrației ridicate de alicină și acid sulfonic, care irită pielea. Nu este recomandat să tratezi acneea sau negii care îți apar pe față și pe corp cu usturoi, deoarece e posibil să rămâi cu cicatrici pe viață.

sursa foto: 123rf.com