Dacă îți dorești ca biroul tău să dobândească mai multă personalitate și să nu arate la fel ca cele ale colegilor tăi, există câteva metode rapide prin care îl poți înfrumuseța și îl poți transforma astfel încât să te simți mai în largul tău:

Adaugă puțină verdeață

Plantele purifică aerul și oxigenează încăperile, iar unele experimente științifice au demonstrat că pot avea efecte pozitive asupra sănătății și stării noastre de bine. Nu ai nevoie de plante voluminoase sau greu de întreținut. Este suficient să îți iei câteva ghivece micuțe, cu plante verzi și rezistente, cum ar fi o iederă mică, un cactus sau o ferigă. Acestea nu sunt dificil de întreținut și rezistă chiar și atunci când ai uitat să le pui apă timp de câteva zile.

Ia-ți propria ta cană

Cănile puse la dispoziția angajaților au întotdeauna un design standard și, adeseori, plictisitor. De ce nu ți-ai aduce la birou propria ta cană, care să îți fie pe plac și să îți reflecte personalitatea? Dacă te uiți la aceste modele de căni și cești din porțelan cu un design unic, sigur vei găsi una care să ți se potrivească de minune și care să îți facă diminețile de la serviciu mai bune.

Izolează-te fonic

Dacă gălăgia din birou te împiedică să te concentrezi sau ți se întâmplă adeseori să te deranjeze colegii care sporovăiesc în spatele tău, niște căști cu funcție de anulare a zgomotului pot fi ideale atunci când ai un termen limită și trebuie să îți concentrezi toată atenția asupra proiectului la care lucrezi.

Așază-te mai confortabil

De multe ori, scaunele din birourile companiilor nu sunt chiar cele mai confortabile. Când îți petreci zilnic ore întregi așezat pe un scaun incomod, te poți alege cu dureri de spate sau musculare și senzația că ai înțepenit stând jos. Schimbă-ți scaunul de birou cu unul ergonomic, care să îți permită să manevrezi poziția astfel încât să stai cât mai confortabil și să îți susțină eficient coloana vertebrală.

Fă-ți o rezervă de cafea și ceaiuri

Cafeaua pe care companiile o pun la dispoziția angajaților nu este renumită pentru calitatea sau gustul ei. Dacă nu îți poți începe bine dimineața la muncă până când nu bei o cafea, o idee bună este să îți faci propria ta rezervă de cafea sau ceaiuri, pe care să o păstrezi într-un sertar. Nu numai că te vei revigora mai repede la primele ore ale zilei, dar sunt șanse să te împrietenești și cu colegii care s-au plictisit de opțiunile de cafea de la birou.

Decorează cu câteva fotografii de familie

Câteva fotografii personale cu cei dragi sau momente de care îți amintești cu plăcere îți pot face ziua de la serviciu mai frumoasă și te pot ajuta să treci mai ușor peste situațiile grele. Poți inclusiv să printezi imagini cu locuri în care îți dorești să ajungi sau cu vacanțe pe care le-ai planificat, astfel încât să îți amintești întotdeauna de ce muncești din greu zi de zi.

Agață o oglindă

Oglinda la birou este o idee foarte bună, mai ales dacă ai nevoie să te asiguri că totul este în regulă cu ținuta ta înainte să intri într-o ședință sau să te vezi cu un client. În plus, un studiu a arătat că, la serviciu, colegii și clienții sunt mai amabili atunci când își văd reflexia într-o oglindă. De asemenea, dacă alegi o ramă sau o formă inedită pentru oglinda ta, vei avea o decorațiune sofisticată în biroul tău.

Investește într-o agendă personalizată

Dacă ai un job cu multe întâlniri, ședințe și sarcini de îndeplinit, o agendă te poate ajuta să îți organizezi mai bine timpul, să fii mai productivă și să te asiguri că nu uiți lucrurile importante. Nu toate agendele oferite de companii se potrivesc cu orarul și nevoile tale, așa că mergi într-o librărie și caută una care să corespundă jobului și programului tău.

Sursă Foto: Shutterstock/Copyright:Africa Studio

(P) Material realizat in colaborare cu pentrugatit.ro