1. Florile proaspăt culese sau cumpărate pe care ai de gând să le oferi curând pot fi păstrate la frigider, cu condiția să ajustezi corect temperatura. Temperatura optimă pentru un frigider în care sunt păstrate alimente este de +3 °C, așa că pentru a menține prospețimea florilor, poate fi chiar mai ridicată de atât. Astfel de frigidere permit reglarea temperaturii la nivelul dorit, în timp ce frigiderele de generație mai veche ar putea să nu aibă un buton pentru modificarea temperaturii.
  2. Vara, poți ține peste zi la frigider lenjeria de pat. Învelește cearșaful și fețele de pernă într-o folie de plastic și lasă-le la rece până seara, când te vei bucura de efectul răcoritor.
  3. Pantofii purtați prea des în ultima vreme pot fi ținuți pentru câteva ore pe unul dintre rafturile frigiderului, într-o pungă de plastic închisă ermetic. Orice miros neplăcut va fi eliminat odată cu bacteriile.
  4. Păstrate peste noapte la congelator, într-o folie de plastic, puloverele din mohair sau angora nu vor mai lăsa scame. Explicația? Temperatura foarte joasă face ca fibrele să se contracte și să nu se mai scămoșeze.
  5. Ține lumânările parfumate la frigider cu o zi înainte de a le aprinde. Vor rezista mai mult și mai bine.
  6. Plicurile pe care le-ai sigilat și pe care vrei să le desfaci pentru a mai adăuga un obiect uitat afară se pot dezlipi ușor dacă le ții două ore la congelator, într-o pungă de plastic închisă ermetic.
  7. Și gelurile adezive de tip superglue se păstrează mai bine la frigider. Dacă ții flaconul pe ușa frigiderului, gelul din interior rămâne proaspăt și bun de folosit multă vreme.
  8. Dintre alimentele pe care nu știai că le poți păstra în frigider, trece pe listă făina. Înainte de a o folosi în orice rețetă, las-o să ajungă mai întâi la temperatura camerei.

Iată și câteva alimente pe care nu este recomandat să le păstrezi în frigider: cafeaua, ciocolata, uleiul de măsline, mierea, ceapa, usturoiul, cartofii, roșiile și avocado.

Sursa foto: Shutterstock.com