Dacă suferi de alergii sau astm știi deja că polenul și poluarea pot agrava simptomele acestei afecțiuni, iar alți alergeni precum praful pot favoriza apariția iritațiilor sau a mâncărimilor la persoanele care sunt sensibile. Vestea bună este că unele plante de apartament sunt foarte eficiente în îndepărtarea acestor alergeni și pot fi de mare ajutor în ameliorarea simptomelor alergiilor sau astmului. Iată care sunt cele mai bune plante de apartament pentru purificarea aerului:

Limba soacrei, o plantă originară din Africa

Limba soacrei este o plantă incredibil de rezistentă la schimbările de mediu și poate supraviețui și în condiții vitrege. O recunoști foarte ușor după frunzele sale lungi și ascuțite și probabil ai văzut-o deja în casele cunoscuților, fiind una dintre cele mai populare plante de apartament. Limba soacrei nu este deloc pretențioasă și nu are nevoie de o îngrijire aparte, însă este foarte eficientă în filtrarea substanțelor toxice din încăperi, mai ales a formaldehidei. 

Iedera suedeză, planta anti-polen

Iedera suedeză este o plantă care nu eliberează polen în aer și este o opțiune perfectă pentru cei care nu au mai avut înainte plante de apartament și nu sunt foarte experimentați în îngrijirea lor. Aceasta preferă locurile luminoase, în care nu primește, însă, lumină direct de la soare. Crește repede, nu are nevoie de o întreținere aparte, singura sa „pretenție” fiind aceea de a fi păstrată la temperaturi care nu scad sub 15 grade Celsius. 

Palmierul de tip bambus, planta cu aspect tropical

Palmierul de tip bambus este o plantă foarte populară grație aspectului său exotic, tropical, însă puțini știu că este și o plantă incredibil de eficientă în purificarea aerului din locuință. Potrivit unui studiu realizat de NASA, acest palmier poate elimina cu succes din aer particulele de cloroform, monoxidul de carbon, xilenul și formaldehida. În plus, palmierul are și proprietăți care țin la distanță insectele pe timpul verii. 

Gerbera, margareta nobilă

Aceste plante cu flori colorate și vesele nu numai că pot adăuga un farmec în plus oricărei încăperi din locuința ta, dar sunt și eficiente în combaterea benzenului, o substanță chimică emanată din plastic, pesticide, fum de țigară și fibre sintetice. Gerbera este ușor de întreținut, crește repede și are nevoie de foarte multă lumină, fiind perfectă pentru a decora un pervaz sau un dulap aflat lângă fereastră. 

Dracaena Janet Craig, copăcelul ușor de crescut în casă

O altă plantă originară din Africa, Dracaena Janet Craig este ușor de plantat și de întreținut, simțindu-se excelent în spații închise. O recunoști după frunzele sale alungite, de un verde închis, dar vibrant, și după înălțimea sa, care o face să semene mai degrabă cu un copăcel. Pentru că se dezvoltă destul de rapid s-ar putea să fie nevoie să o tunzi din când în când, mai ales dacă începe să ocupe prea mult spațiu în casă. 

Planta chinezească din pădurile Indoneziei

„Aglaonema” sau planta chinezească este o altă plantă care nu necesită o îngrijire foarte atentă, dar care poate face minuni pentru purificarea aerului din locuință. Nu are nevoie de prea multă lumină, ba dimpotrivă, se simte mai bine în zone umbroase, având în vedere că își are originea în pădurile dese ale Indoneziei. Este suficient să o uzi o dată la două săptămâni și să o ții într-un loc cald din casa ta, la umiditate ceva mai ridicată. 

Sursa foto: Alina Vilchenko from Pexels

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu robertorossi.ro