5 trucuri sa iti tii casa curata pentru mai mult timp:

  1. Fii ordonata

Unul dintre cele mai utile si simple trucuri pentru a pastra o casa curata este sa fii mai ordonata. Ce inseamna acest lucru? In primul rand, pune obiectele pe care le folosesti, fie ca vorbim despre cani sau farfurii, la locul de unde le-ai luat. Nu lasa hainele aruncate prin casa si obisnuieste-te ca in fiecare dimineata sa iti faci patul dupa ce te-ai trezit. Aspectul placut al unei case ordonate va masca de multe ori acele rafturi pline de praf pe care le vei sterge la final de saptamana. Nu in ultimul rand, odata ce casa va fi ordonata, iti va fi mai usor sa faci curateniei cand va veni ziua dedicata acestei obligatii. Astfel, nu vei mai pierde timp inutil.

  1. Scapa de mirosurile neplacute din apartament

O casa curata este o casa care miroase placut. Aerul statut din dormitor, mirosul de mancare din bucatarie sau cel de tigara sunt mari probleme intalnite in multe locuinte. Cel putin in ultimele doua cazuri, mirosul intens intra in materialele textile din casa, de la haine, la draperii si stofa de pe canapea, impediment foarte greu de indepartat pe termen lung. Aici trebuie sa te obisnuiesti ca in fiecare dimineata sa iti aerisesti locuinta si poti chiar sa incerci sa inlocuiesti tigarile clasice cu cele care folosesc tehnologia incalzirii tutunului, acestea eliminand mirosul neplacut de tigara din locuinta, potrivit mai multor pareri despre IQOS.

  1. Nu lasa chiuveta plina mai multe zile la rand

Dincolo de faptul ca nu este foarte igienic sa lasi ca vasele murdare sa se adune mai multe zile la rand in chiuveta, nici casa nu va arata foarte ordonata si, in plus, exista riscul aparitiilor unor mirosuri neplacute in locuinta. Mai mult, resturile de mancare din casa pot atrage insectele.

  1. Tine un cos pentru rufe in baie

Nu vei avea timp zilnic sa pui rufe la spalat, sa le usuci si sa calci, insa nici nu ar trebui sa pui hainele purtate si murdare alaturi de cele proaspete. Obisnuieste-te sa ai un cos de rufe in casa, acoperit, in care sa tii mereu hainele care trebuie sa intre la curatat. Daca obisnuiesti sa speli de cel mult doua ori pe saptamana, atunci mai trebuie sa te asiguri ca ai destul spatiu ca sa iti usuci articolele vestimentare.

  1. Protejeaza-ti intrarea in casa

Mare parte din mizeria de pe jos din locuinta provine de afara, si asta pentru ca de multe ori preferi sa intri incalcata in locuinta dincolo de limita holului. Chiar si in cazul in care nu mergi niciodata in casa cu incaltarile de casa, poti plimba mizeria prin simplul fapt ca traversezi casa in ciorapi. Un truc util la care poti apela este sa pui un pres si in interiorul casei, imediat cand intri in locuinta, dar si unul in zona in care depozitezi pantofii.

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: VGstockstudio