Avantajul acestora nu se limitează însă strict la confortul tău. Dacă vrei să îți închiriezi locuința sau să o vinzi pentru a te muta în alta, aceste schimbări pentru care nu vei depune mari eforturi au și beneficiul de a crește valoarea locuinței. Iată despre ce transformări sau înlocuiri este vorba:

1. Reprofilează o încăpere

Știm că nu poți adăuga o cameră locuinței tale, dar știm și că poți să creezi una. Dacă ai un balcon, o mansardă sau un spațiu de depozitare mai încăpător, le poți schimba total scopul inițial. Balconul se poate transforma în bucătărie, în loc de luat masa sau în zonă de relaxare, mansarda poate fi folosită pentru amenajarea unui dormitor sau a unui spațiu de joacă, iar camera destinată inițial dressingului poate fi transformată într-o cameră de copii sau într-un birou.

2. Împrospătează pereții

O cameră proaspăt văruită și igienizată își dublează valoarea, atât din punct de vedere estetic, cât și din perspectiva confortului. Indiferent dacă folosești vopsea lavabilă, un tapet decorativ cu nuanțele tale preferate sau alegi o combinație între cele două pentru a crea un perete accent, poți fi sigură că transformarea va fi una de efect.

3. Recondiționează mobilierul

Piesele de mobilier sunt destul de costisitoare, mai ales dacă nu vrei să faci rabat de la calitate. Însă, în cazul în care cele pe care le ai sunt complet funcționale și într-o stare bună, iar tu vrei doar o schimbare de look pentru casa ta, există o mulțime de modalități pentru a le transforma. De la aplicarea unor autocolante special concepute în acest scop, la transformarea mobilierului vechi din lemn într-unul shabby chic irezistibil, ai mereu opțiunea de a schimba aspectul mobilierului cu destul de puțini bani.

4. Renunță la câteva lucruri

Aceasta este, probabil, cea mai ieftină sau chiar profitabilă metodă de a schimba aspectul casei în care locuiești. Cu siguranță ai câteva obiecte de care te poți lipsi, poate un scaun vechi, poate un covor, poate un dulap pe care nu îl folosești. Ai fi surprinsă cât ar putea absența lor să schimbe înfățișarea unei încăperi și să creeze iluzia unui spațiu mai mare. În plus, dacă acestea nu sunt deteriorate, le poți vinde unui second hand de nișă, sau chiar online, pe site-urile de anunțuri.

5. Iluminează corespunzător

Există o mulțime de trucuri pe care le poți face doar din mici schimbări aduse sistemului de iluminat. O lampă de perete amplasată în locul potrivit poate face încăperea să pară mai mare și mai luminoasă, un lampadar poate adăuga un aer vintage unei camere, iar câteva leduri fixate strategic pot modifica total ambientul casei tale. Interesează-te de soluțiile moderne de iluminat, informează-te și verifică site-urile de profil și inspiră-te de la designerii de interior și de la peisagiști pentru a-ți transforma locuința contra costului a doar câteva becuri.

Nu este necesar să investești o avere pentru a-ți redecora casa și pentru a o face mai frumoasă și mai confortabilă. Folosește-te de aceste trucuri și vei avea o locuință nouă, cu cheltuieli minime.

Sursă foto: Shutterstock