Haine fabricate 100% din bumbac

Bumbacul absoarbe foarte bine umezeala, dar o și reține, ceea ce înseamnă că după un antrenament solicitant te vei simți ca și când porți un prosop ud. Cu cât hainele tale de sală sunt mai umede, cu atât crește riscul înmulțirii bacteriilor, mai ales atunci când le porți un timp mai îndelungat. În schimb, poți alege astfel de colanti sport special concepuți pentru a menține pielea uscată, dar care să se usuce rapid și să prevină infecțiile cauzate de bacterii. Ține cont de aceeași regulă și când îți alegi tricourile sau maiourile de sport. Găsești foarte multe modele fabricate din materiale de calitate, care te vor face să te simți mult mai confortabil atunci când faci sport.

Pantofi sport uzați

Regula de aur de care ar trebui să ții cont este următoarea: durata de viață a încălțărilor de alergat este de aproximativ 500 de kilometri. Însă puține dintre noi contorizăm numărul de kilometri alergați pentru fiecare pereche de încălțări sport. Există însă unele semne care indică uzura adidașilor: deformarea, ruperea sau disconfortul resimțit. Ține cont că este extrem de important să ne alegem pantofii de sport în funcție de tipul de antrenament de la sală. De exemplu, pentru alergat vei avea nevoie de niște încălțări care să absoarbă impactul și să îți protejeze astfel tendoanele și articulațiile de șocuri.

Sutiene sau bustiere obișnuite sau uzate

Sutienele sau bustierele special concepute pentru activități sportive asigură un suport al bustului pe care cele pe care le purtăm zilnic nu ni-l pot asigura. Alegerea unui echipament care să îți susțină corect bustul nu este importantă doar din punct de vedere estetic, ci mai ales pentru a te proteja de durerile de spate și de umeri. Sutienele și bustierele ar trebui să ți se potrivească perfect, să nu te strângă prea tare și, în cazul în care ai un bust mai generos, să aibă bretele groase și moi, care să nu îți lase urme pe piele sau să îți provoace răni.

Haine prea strâmte

Echipamentele sportive care îți comprimă mușchii, dar îți lasă suficientă libertate de mișcare sunt în regulă, însă hainele care îți sunt prea mici sau sunt mult prea strânse pe corp pot fi o mare problemă. În primul rând, ele nu ar trebui să îți îngrădească în niciun fel libertatea de mișcare. Pe de altă parte, ele trebuie să permită pielii să respire și sângelui să circule, altfel vei resimți din plin efectele negative asupra organismului tău.

In plus, ține cont că un echipament prea mulat te poate expune și unor accidente vestimentare stânjenitoare, dacă cedează atunci când te afli în plin antrenament și va trebui să traversezi toată sala, sub privirile celor din jur, până la vestiar.

Produse de machiaj

Dacă nu ai grijă să îți cureți tenul înainte să intri în sala de sport, atunci pielea ta va fi mai predispusă apariției acneei și punctelor negre. Pentru că transpirăm mai mult la sală, porii se astupă mai rapid, iar pielea se poate irita din cauza produselor de machiaj. Astfel, poți intra într-un cerc vicios în care folosești machiajul pentru a-ți ascunde imperfecțiunile, însă nu îți poți rezolva problemele cu tenul tocmai pentru că te machiezi.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Undrey

Material publicitar realizat impreuna cu Hervis Sport