Cu toții știm ce bune sunt ciupercile, vinetele, ardeii sau cartofii la grătar. Dar mai sunt și alte legume care pot fi gătite la grill și care capătă un gust mult mai apetisant.

Roșiile, mai gustoase la grătar

În sezonul rece, găsim roșii în supermarket, aduse din import. Nu sunt la fel de gustoase ca roșiile de vară din grădină, dar, dacă le gătești la grătar, vei descoperi că pot fi apetisante. Taie-le pe jumătate, pune-le pe grill câte 3 minute pe ambele părți și presară puțină sare de mare, busuioc, cilantro sau oregano.

Ceapa, dulce și gustoasă la grill

Când faci frigărui, este bine să pui câteva felii de ceapă printre bucățile de carne, dar poți găti ceapa la grătar și separat. Taie rondele groase, presară puțină sare și unge-le cu puțin ulei. Vei vedea că este foarte gustoasă la grill, devine mai dulce și se combină bine cu alte legume drept garnitură la friptură.

Dovlecei sau zucchini, mai aromați la grătar

Dacă îți plac mult dovleceii, îi poți consuma și iarna la discreție pentru că se găsesc ușor în supermarket. Spală-I bine și taie rondele sau fâșii lungi și subțiri. Îi poți unge cu ulei și sare, cu o pastă de usturoi sau presară-i cu sare și coajă de lămâie rasă foarte fin.

Andivele, merg de minune la grătar

Dacă îți plac andivele pentru gustul lor ușor amărui, să știi că sunt mai gustoase la grătar, decât la cuptor. Taie-le pe jumătate, unge-le cu ulei și pune un strop de sare de mare și de piper. Sunt delicioase drept garnitură la o friptură din carne alba sau la brânzeturi.

Prazul, surprinzător de gustos la grill

Taie doar partea albă, iar frunzele verzi folosește-le la o umplutură din carne tocată sau la o tocăniță. Partea albă se taie pe jumătate, se unge cu ulei și se gătește pe grătar aproximativ 10 – 12 minute. Vei descoperi că este foarte gustos și poate fi servit cu un sos acrișor de iaurt, lângă o friptură suculentă.

sursa foto: 123rf.com