5 idei să-ți transformi grădina pe perioada verii:

  1. O bucătărie în aer liber

Scapă de fumul și mirosul de mâncare din casă și mută-ți în zilele de weekend bucătăria în aer liber. Iar cel mai bun loc în care poți face acest lucru este chiar grădina casei tale, unde tu și familia ta vă puteți bucura de ore de relaxare completă. Constructia unui gratar de gradina este foarte simplă, plus că mâncarea va avea un gust mult mai bun în acest fel, așa că următorul sfârșit de săptămână dedică-l activităților cu familia în aer liber.

  1. Montează o stropitoare în gazon

Copiii îți vor mulțumi. Nimic nu se compară cu atmosfera de vară răcorită de o stropitoare care aruncă apă proaspătă în grădină. Asigură-te doar că vei avea la îndemână un prosop și câteva tricouri uscate, pentru că cel mic sau cea mică, alături de prieteni, nu vor mai dori să plece de acolo.

  1. Un colț de relaxare

Bucură-te de relaxare în această perioadă și construiește-ți propriul colț de liniște și odihnă în grădina casei tale. Un hamac, un fotoliu suspendat, poate un mic foișor, muzică pe fundal, un pahar de vin rece și o carte bună alături de tine și te vei simți de parcă ai fi în vacanță.

  1. Flori de vară

În cazul în care ești o persoană care nu are liniște dacă nu face și ceva practic chiar și în timpul zilelor libere, poți să-ți umpli grădina cu flori superbe de vară. Dalia, gladiola și crinul îți vor lumina curtea casei și te vor ajuta chiar să te relaxezi prin puțină muncă. Oricum, va merita tot efortul când vei vedea amestecul de culori și rezultatul final.

  1. Un fileu în grădină

Cine spune că dacă ai trecut de o anumită vârstă nu te mai poți juca? Ia o minge de volei sau câteva palete de badminton și transformă-ți grădina într-un teren de joacă la care toată lumea poate participa. Nu trebuie decât să iei sau să improvizezi un fileu în grădină, iar fiecare își va intra în rol. Nimeni, niciodată, nu a fugit de distracție și de relaxare, indiferent de vârstă.

Se întâmplă de multe ori ca o vacanță să devină foarte costisitoare pentru orice familie. Mai mult, efortul financiar poate reprezenta și un factor de stres de care în realitate tu oricum vrei să scapi. Partea cea mai bună a acestor activități este că le poți repeta ori de câte ori vei simți nevoia, iar vremea de afară îți va permite acest lucru.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Monkey Business Images