Elimină instantaneu mirosul cinei de aseară

De cele mai multe ori, mirosurile din bucătărie provin tocmai de la mâncarea pe care o gătim, mai ales dacă nu aerisești temeinic încăperea sau nu ai o asemena hotă eficientă, care să nu permită grăsimii emanate în aer să se depună pe suprafețe și mirosurilor să se impregneze în încăpere. După cum vezi, hotele pot fi incorporate în mobilierul tău de bucătărie, astfel încât să se integreze perfect în designul încăperii.

Curăță periodic frigiderul

Multe dintre mirosurile rele din bucătărie pot proveni din frigider, mai ales dacă ți s-a întâmplat să uiți niște alimente pe un raft sau într-un compartiment. Mâncarea alterată este principala sursă a mirosului neplăcut din frigider, așa că este recomandat să îl cureți cât mai bine, având grijă să îl și igienizezi. Cea mai ieftină și eficientă soluție de curățare poate fi preparată în câteva secunde, folosind apă călduță și oțet. Oțetul igienizează și acționează ca un dezinfectant pe suprafețele din frigider, iar apa caldă te ajută să scapi de depunerile întărite de alimente.

Verifică dacă scurgerea chiuvetei este de vină

Atunci când spălăm vasele, o parte din murdăria și grăsimea de pe veselă se poate depune pe țevile de scurgere ale chiuvetei. În timp, scurgerea va începe să emane un miros neplăcut, care se poate extinde în toată încăperea. Vestea bună este că există numeroase soluții prin care poți scăpa de aceste mirosuri.

  • asigură-te că scurgerea este desfundată. Adeseori, țevile blocate de reziduuri nu numai că îți înfundă chiuveta, dar pot fi o sursă de mirosuri neplăcute și bacterii periculoase. Folosește un praf sau un gel pentru desfundarea țevilor pentru a rezolva problema, înainte de a începe curățarea propriu-zisă.
  • folosește un odorizant natural pentru a îndepărta mirosurile din scurgere. Lămâia este una dintre cele mai bune soluții pentru a odoriza în mod natural țevile. Folosește sucul stors și o coajă de lămâie rasă pentru a igieniza scurgerile.

Curăță periodic coșul de gunoi

Chiar dacă duci des gunoiul la ghenă, asta nu înseamnă că vei scăpa de mirosul neplăcut, mai ales dacă acesta provine chiar din coșul de gunoi. Se întâmplă adeseori ca sacii de gunoi să se rupă sau să se găurească, iar din ei să se scurgă resturi de alimente. În acest caz, vei observa că mirosul începe să apară după două-trei zile și persistă, chiar dacă schimbi sacul de gunoi. Folosește apă caldă și suc de lămâie, oțet sau bicarbonat de sodiu pentru a curăța și odoriza coșul de gunoi și vei vedea cum orice miros neplăcut va dispărea.

Verifică dacă nu există depuneri de mucegai

Pentru că umiditatea din bucătărie este mai ridicată decât în restul casei, din cauza aburilor degajați atunci când gătim, și riscul apariției depunerilor de mucegai este mai mare. Mucegaiul nu apare întotdeauna în locuri vizibile, ci poate fi ascuns în spatele mobilierului, în colțurile încăperii sau chiar în interiorul dulapurilor. De aceea, dacă simți un miros persistent și neplăcut în bucătăria ta, este timpul să faci o curățenie generală pentru a identifica sursa acestuia. Folosește o soluție anti-mucegai pe care să o lași să acționeze timp de câteva minute, pentru a neutraliza sporii, a îndepărta cu ușurință toate depunerile și a preveni reapariția lor.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: William Perugini