Se mai întâmplă și mici accidente neplăcute și te poți trezi cu gumă de mestecat lipită de talpa sandalelor, de blugi, de geantă, de rucsac, ba chiar și în păr. Știu că se desprinde greu, de aceea trebuie să cunoști aceste mici trucuri care te ajută să cureți guma lipită de haine. Ai la dispoziție patru soluții, toate la fel de simple și eficiente.

Ține hainele la congelator și apoi curăță cu alcool

Dacă poți, pune blugii sau haina pe care s-a lipit guma într-o pungă la congelator câteva ore. Astfel, guma îngheață și nu se mai întinde când încerci să o dezlipești. De îndată, ce guma s-a întărit, o poți curăța cu un cuțit bont și apoi cu alcool sanitar, așa cum vezi și în clipul nostru.

Ai grijă doar ca alcoolul să nu decoloreze haina. În cazul blugilor, nu este niciun pericol, dar poate decolora materialele mai fine precum mătasea sau bumbacul subțire.

Cu ce mai poți curăța guma lipită de haine sau alte obiecte

În loc de alcool sanitar, poți folosi oțet, care va funcționa pe același principiu. Este acid și te ajută să dezlipești chiar și cele mai încăpățânate urme de gumă.

Dacă ai observat gumă lipită de talpa încălțămintei, folosește oțet sau zeamă de lămâie. Funcționează în câteva secunde.

Guma lipită în păr

Este puțin mai dificil să o cureți, dar nu este imposibil și nici nu trebuie să îți tai părul.

Este foarte neplăcut să găsești guma lipită de firele de păr, mai ales că oricum ai încerca să o cureți, ea se întinde. De aceea, ce mai bună soluție este uleiul. Îmbibă bine firele și guma în ulei, ca aceasta să alunece. Se va desprinde treptat, cu multă răbdare, dar vei avea succes până la urmă.

La final, spală șuvițele de păr cu puțină apă caldă și săpun și nu vei mai avea probleme cu guma.

În loc de ulei, poți folosi și alcool sanitar, doar că acesta decolorează vopseaua, dacă ai părul colorat.

imagine: Libertatea pentru femei

foto: 123rf.com