Un colț de intimitate

Orice grădină, indiferent de dimensiuni, are nevoie de un spațiu mai retras, în care să te poți bucura de liniște. Concentrează-ți atenția asupra detaliilor importante, care vor face diferența, cum ar fi mobilierul de grădină, și amenajează un colț intim și primitor. O măsuță din metal, cu detalii stilizate, câteva scaune asortate sau un șezlong confortabil îți vor oferi exact confortul de care ai nevoie.

Pentru momentele în care vrei să te relaxezi și să te desprinzi de haosul orașului, montează câteva hamace sau un balansoar.

Completează frumos locul cu vase cu flori. Alege câteva ghivece înalte, ornamentale, iar alături de ele așază altele mai mici, de forme și modele diferite.

Spațiul creat va fi ideal pentru a savura o ceașcă de cafea sau un pahar de vin, ori pentru a servi o mică gustare alături de cei dragi.

 

Reciclează în mod creativ

Există foarte multe idei de amenajare a unei grădini mici cu ajutorul câtorva obiecte reciclate. De exemplu, nu arunca vasele vechi, ci găsește-le o altă întrebuințare. Dacă ai o găleată metalică, ruginită, ce zace nefolosită într-un colț, o poți transforma într-un ghiveci original pentru flori.

O altă idee interesantă este să umpli cu pământ spațiile goale ale unui palet din lemn. Plantează apoi diverse plante aromatice, care vor da un plus de savoare mâncărurilor tale.

Poți crea un decor atractiv și interesant și cu ajutorul unor cauciucuri vechi de mașină. Spală-le cu furtunul și lasă-le să se usuce, după care aplică uniform câteva straturi de vopsea de tip spray. Alege mai multe culori diferite, iar după uscarea vopselei umple-le cu pământ. Tot ce mai trebuie să faci este să le așezi după preferințe iar apoi să plantezi florile dorite.

 

Modele atractive

Natura ne oferă opțiuni decorative minunate. Ai nevoie doar de puțină imaginație pentru a crea detalii ce vor atrage privirea oricărui vizitator. Dacă ai o grădină mică, cel mai probabil nu vei avea foarte mult loc pentru a amenaja spații cu un rol strict decorativ. Însă poți îmbina utilul cu plăcutul creând forme atractive printre straturile de flori. O idee interesantă este să creezi spirale sau cercuri cu ajutorul unor pietre, în centrul cărora să plantezi mai apoi flori de culori diferite.

O altă idee este să creezi un rond de flori. Alege mai multe pietre albe, de dimensiuni asemănătoare și formează un cerc. Umple-l cu pământ, după care pune un alt rând de pietre deasupra celorlalte. Continuă să construiești până ajungi la înălțimea dorită, iar mai apoi plantează diverse plante decorative.

Poți crea modele și forme fascinante și cu ajutorul tufișurilor pentru gard viu.

 

Plantează pe verticală

Lipsa spațiului nu trebuie să reprezinte un impediment în calea florilor și a plantelor pe care ți le dorești în grădină. O opțiune tot mai apreciată și pusă în aplicare este plantarea lor pe verticală. Există diferite modalități în care poți face asta, foarte simplu de pus în aplicare. De exemplu, poți sprijini de zidul casei un palet din lemn, pe care să agăți cu suporturi metalice mai multe ghivece. O altă variantă este să montezi între doi stâlpi mai multe bare din lemn, de sus până jos, de care să atârni ghivece suspendate. În mod asemănător poți monta mai multe etajere pe un perete exterior, una sub alta. Pe acestea vei putea apoi așeza mai multe vase cu flori sau plante, după preferințe. O idee ceva mai interesantă este să prinzi de zid, în plan vertical, mai multe jgheaburi de scurgere metalice. Trebuie doar să le umpli cu pământ și să plantezi ceea ce îți dorești.

Sigur îți dorești o grădină cât mai frumoasă, care să îți ofere liniștea și confortul necesare. Vestea bună e că primăvara e tot mai aproape și vei putea pune în aplicare planurile de amenajare dorite.

Sursa foto: Shutterstock