Cea mai simplă soluție să înlocuiești fondul de ten este să folosești cea mai bună cremă hidratantă pe care o ai în casă și pudra ta preferată. Urmărește clipul și vezi cât de ușor se prepară.

 

 

Pentru o nuanță cât mai naturală, adaugă și puțin blush. Un strop de roz dă culoare cremei colorate pe care o folosești în loc de fond de ten. Ea acoperă foarte natural pielea și dă un aspect mai tineresc tenului tău.

Cum poți face fondul de ten din ingrediente naturale

Cremă hidratantă și cacao

Dacă ești adepta cosmeticelor naturale și te ferești de coloranții și cremele sintetice, folosește o cremă hidratantă care conține ingrediente naturale, organice și sigure pentru pielea ta.

La această cremă poți adăuga treptat pudră de cacao fină până când obții o culoare omogenă foarte apropiată de culoarea unui ten ușor bronzat. Efectul este deosebit, tenul tău va arăta proaspăt și delicat, fără să fie încărcat cu o pastă sintetică și puternic colorată așa cum fac multe fonduri de ten pline de chimicale.

Ulei din sâmburi de struguri, pudră de maranta, pudră de cacao

O altă soluție care poate înlocui fondul de ten este un amestec pe bază de pudră de maranta, ulei din sâmburi de struguri, foarte delicat cu tenul, și pudră de cacao. Baza o reprezintă pudra de maranta în care se adaugă uleiul treptat până se obține o cremă fină și omogenă. Apoi se adaugă pudră de cacao în cantități foarte mici până se obține o culoare delicată și naturală.

Ponturi utile

  • Pentru o nuanță cât mai naturală se poate adăuga foarte puțină pudră din sfeclă roșie, dacă vrei să îi dai o tentă de roz.
  • Dacă folosești ingrediente naturale pentru a face un fond de ten lejer și delicat, prepară întotdeauna cantități mici și păstrează-l la rece, în cutiuțe care se pot închide etanș.
  • Este indicat să nu bagi degetele în cutiuță, ci să folosești o spatulă în miniatură pentru a lua crema colorantă. Păstrează amestecul cât mai curat și acesta se va putea folosi cel puțin 10 – 14 zile fără să se altereze.

sursa foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei