Petele de apă și praful se depun imediat pe bateriile cromate din baie, oricât de curate și ordonate am fi noi. De aceea, e bine să reții câteva soluții cu care să le ștergi periodic și să le păstrezi strălucitoare.

Laveta din microfibră și pastă de dinți

De cum apar primele pete de apă pe bateriile cromate, folosește o lavetă moale uscată și foarte puțină pastă de dinți să le cureți. Vei scăpa de pete fără efort și robineții vor arăta ca noi. La final, trebuie doar să clătești bine cu apă și să ștergi apoi bateriile cu o lavetă uscată.

Pont: ai grijă să folosești o cantitate foarte mică de pastă de dinți, nu este cazul să folosești prea multă!

O jumătate de lămâie

Taie o bucată de lămâie și lustruiește cu ea toate accesoriile cromate din baie, de la robineți la capul dușului, la tot felul de etajere și suporturi argintii. Apoi clătește cu o lavetă moale umedă, iar la final lustruiește cu o lavetă din microfibră uscată.

Detergent de vase, cel mai potrivit pentru bateriile cromate

Ține minte să nu folosești niciodată soluții abrazive pentru suprafețele cromate. Dacă sunt pete superficiale de apă, este suficient să le cureți cu un burete fin și două picături de detergent lichid de vase. Dacă sunt depuneri de săruri și calcar, pune comprese îmbibate în oțet și așteaptă minimum 3 – 4 ore ca oțetul să dizolve calcarul. Apoi curăță cu apă și lustruiește cu o lavetă uscată.