Cuprins
Prețul unui brad de Crăciun natural poate fi destul de mare pentru multe buzunare. Mulți români se gândesc să investească într-un brad artificial, dar nici acesta nu este deloc ieftin. Dacă vrei un brad de Crăciun care să te coste mai nimic și să fie cu adevărat spectaculos, iată ce soluții îți propunem. Nu este deloc complicat să ai brad de Crăciun, fără să cumperi brad.
Desenează bradul de Crăciun pe perete
Folosește cretă colorată pentru copii, care poate fi spălată ușor de pe vopseaua lavabilă, și pur și simplu desenează un brad pe perete, cu tot cu globuri, lumânărele și o stea în vârf. Copiii vor fi încântați să participe și ei adăugând globuri colorate și steluțe, forme foarte ușor de desenat chiar de către copiii mai mici.
Conturează un brad din beteală
Chiar dacă nu cumperi brad anul acesta, sigur ai câteva șiruri de beteală din anii trecuți. Lipește beteala pe un perete, pe o ușă sau pe un geam și fă un contur de brad.
Folosește o bandă adezivă care nu afectează vopseaua de pe pereți. Pentru variație, la baza bradului folosește beteală mai groasă, iar spre vârf beteală mai subțire. Apoi, tot cu bandă adezivă, lipește globuri ușoare pe conturul bradului și în interiorul lui.
Desenează cu alb pe geamuri
Poți decora geamurile foarte simplu, desenând brazi, steluțe sau lumânărărele cu o cariocă albă sau argintie, cu o cretă sau cu pastă de zăpadă. Astfel, vei avea o atmosferă de sărbătoare în casă, fără să mai cumperi brad sau decorațiuni costisitoare.
Este o variantă agreată mai ales de ecologiști, care evită să cumpere decoratiuni din plastic de Sărbători.
Brad din ață și globuri
Încearcă să formezi conturul unui brad ”plutitor” din globuri prinse cu ață din tavan. Îți trebuie doar un strop de imaginație și viziune în spațiu. Dar bradul tău suspendat va fi cu adevărat spectaculos.
Dacă nu ai prea multe globuri, poți folosi conuri de brad prinse cu ață, eventual stropite cu sclipici sau poleite, să fie în ton de sărbătoare.
Pom de Crăciun din cutii
Adună cinci cutii de mărimi diferite, astfel încât puse unele peste altele să imagineze silueta unui brad sau conturul unei piramide. Îmbracă toate cutiile în hârtie verde sau în culori diferite, în funcție de preferințele tale.
După ce așezi cutiile unele peste altele, pe marginile laterale lipește globuri și beteală, instalațiile cu beculețe sau alte ornamente de Crăciun.
Brad de Crăciun din borcane
Mai știi borcanele mari în care punea bunica varză sau gogonele la murat. Cumpără un astfel de borcan, peste care vei pune încă unul de 800 de grame și altul în vârf de 400 de grame. Cu trei borcane de mărimi diferite, de la mic la mare, poți închipui silueta unui brad. Umple borcanele cu globuri mai mici sau mai mari, în funcție de preferință, și cu beteală. Pune un înger sau o stea în vârf, deasupra borcanului mai mic și… gata bradul tău neconvențional!
Folosește câteva crengi de brad
Un brad natural poate fi destul de scump sau poate ocupă prea mult spațiu… dar poți cumpăra doar câteva crengi pe care le poți pune într-o vază înaltă cu apă. Decorează crengile cu globulețe și steluțe, pune o mică instalație să lumineze seara și vei avea magia Crăciunului lângă tine.
Folosește crengi uscate de copaci
Adună din parcuri sau din curte câteva crengi, curăță-le de nisip, de frunze sau de scoarța uscată și pune-le într-o vază, fără apă. Apoi decorează-le cum știi tu mai bine cu tot felul de ornamente de Crăciun. De câțiva ani, se răspândește acest curent care folosește crengi uscate de copaci în loc de brazi naturali.
Poți lega crengile cu sfoară să formeze un triungi și le poți decora cu beteală sau cu globuri. Variante există în funcție de imaginația ta.
Brad din hârtie
Caută pe internet brad de Crăciun origami și vei găsi diverse clipuri prin care poți învăța cum să transformi o coală verde de hârtie într-un brăduț de Crăciun.
Decorează-l apoi cu mici buline din hârtie colorată pe post de globuri.
Brad din cărți
Brazi simbolici din carti și din suluri de hartie pentru cadouri
Sună foarte interesant și este ușor de făcut. Alege din bibliotecă cel puțin 15 – 20 de cărți de la cea mai mare, la cea mai mică. Le poți pune pur și simplu una peste alta sau le poți deschide în două pentru a le așeza tot una peste alta, cu cotoarele în sus, așa cum vezi în imagine. Apoi lipește din loc în loc globuri și beteală sau o instalație drăguță.
foto: Pexels.com