Această zi e motiv de spaimă pentru mulți. Unii se tem doar pentru că e vineri. Dacă mai e și data de 13, atunci chiar e de temut. Oare avem cu adevărat motive să ne temem?

Ce să nu faci vinerea

Există o superstiție potrivit căreia cei care fac amor în Vinerea Mare rămân „lipiți” pe veci. Așa că nu e momentul potrivit pentru cei care caută o aventură de o noapte. Credincioșii nici nu concep să aibă contact fizic în această zi, căci e zi de post și e mare păcat. Dacă vezi prima floare a primăverii într-o zi de vineri, e semn de sănătate. Dar ai grijă! Dacă pleci în călătorie în zi de vineri, vei avea parte numai de ghinioane. Și dacă-ţi tai unghiile e semn de ghinion. Aşternutul schimbat în zi de vineri anunţă visuri urâte.

E de bine

Un copil născut în Vinerea Norocoasă (dinaintea Paştilor) şi botezat în Vinerea Mare, are darul tămăduirii. Tunde-te în Vinerea Norocoasă şi vei scăpa de dureri de cap tot restul anului. Cine moare în Vinerea Norocoasă, ajunge în rai. Se mai crede că nu e bine să începi să confecționezi o haină în această zi decât numai dacă știi că o și termini de făcut. Altminteri, îți va aduce numai ghinioane. Dacă aprinzi vineri lumânări roz și te înconjori de arome de trandafir, lavandă şi zmeură, ai toate șansele să începi o nouă relație amoroasă sau să atragi dragostea în familie, să menții aprinsă flacăra iubirii în cuplu, să ai parte de prieteni buni și de echilibru emoțional.

Sursa foto: 123rf.com