În anul 2008, în cavernele de piatră din munții Iordaniei, a fost descoperită cea mai veche scriere despre Iisus. Este vorba despre 70 de tăblițe din plumb, legate cu inele metalice și însemnate cu o scriere simbolică străveche, pe care o foloseau popoarele din vremea lui Iisus.

Recent, cercetătorii care au studiat tăblițele au efectuat mai multe teste pentru a le demonstra autenticitatea și au ajuns la concluzii uimitoare. Nu numai că foile din plumb sunt autentice și datează de acum 2.000 de ani, dar ele aduc dovezi clare despre aspecte necunoscute din viața lui Hristos.

Ce dezvăluie cea mai veche scriere despre Iisus

Conform textului descifrat de cercetătorii britanici, Iisus nu a creat o nouă religie, ci a încercat să propovăduiască legile și regulile străvechi din vremea regelui David, pe care poporul le dăduse uitării.

Cartea de plumb scrisă în limba paleo-ebraică vorbește despre Mesia

Cartea de plumb scrisă în limba paleo-ebraică vorbește despre Mesia

În cartea de plumb se menționează că Iisus îi sfătuia pe evrei să se întoarcă la tradițiile vechi și simple, să ducă o viață onestă și dreaptă și să meargă să se închine la templul lui Solomon. El însuși a mers de mai multe ori la templu și a încercat să îi alunge pe negustorii care vindeau tot felul de talismane false, animale pentru sacrificiu și bunuri lumești, întinând misiunea sacră a locului de rugăciune.

Misterios este și faptul că, în cartea de plumb, Dumnezeu este descris ca o entitate deosebită, care era deopotrivă și femeie și bărbat, iar Mesia apare în mod simbolic sub forma unei stele cu opt colțuri.

Tot între paginile cărții este schițat portretul lui Iisus, ceea ce i-a făcut pe cercetători să creadă că este un fals. Dar testele chimice au demonstrat autenticitatea tăblițelor de lut care datează de acum 1800 – 2000 de ani. Profesorii Roger Webb și Chris Jeynes de la Universitatea din Surrey au declarat: „Nu prezintă urme de poloniu, care poate fi detectat de obicei în probele de plumb moderne, ceea ce indică faptul că plumbul a fost topit în urmă cu cel puțin o mie de ani. Acest lucru ne oferă o dovadă solidă că aceste texte sunt foarte vechi”.

Codexul de plumb, o dovadă în plus alături de Evanghelii

Cea mai veche scriere despre Iisus cunoscută până în prezent menționează deopotrivă și numele apostolilor Iacov, Petru și Ioan.

Însemnările nu exclud relatările apostolilor cuprinse în Cartea Sfântă, din contra vin să aducă anumite completări care erau necesare.

În cartea de plumb este subliniat rolul lui Iisus ca propovăduitor al dreptei credințe și se pune accentul pe încrederea în puterea lui Dumnezeu.

sursa: ancient-code.com/Shutterstock