Păstrează în casă icoane care protejează sănătatea familiei, după ce le sfințești la biserică. Roagă-te în fiecare seară la o icoană dragă, lui Iisus și Maicii Domnului sau unuia dintre sfinții care înfăptuiesc și azi miracole pentru sănătatea credincioșilor. Toate icoanele ne ajută să ne apropiem de Dumnezeu și ne întăresc prin rugăciune în toate clipele grele ale vieții. Dar câteva dintre ele în mod deosebit sunt icoane care protejează sănătatea familiei.

Icoana Maicii Domnului – Izvorul Tămăduirii

Izvorul Tămăduirii
Izvorul Tămăduirii

Apa vie a vieții este un simbol care protejează întreaga familie și sănătatea fiecăruia dintre membrii ei. În multe case, credincioșii au icoana Maicii Domnului cu pruncul în brațe, înfățișată lângă Izvorul Tămăduirii. În unele acatiste se spune că Fecioara Maria este ”izvor nesecat de apă vie” sau izvorul vieții, ea fiind Născătoarea Fiului Domnului.

Iar această înfățișare ne arată că Maica Domnului are totodată puteri tămăduitoare. Ea dă naștere vieții, protejează viața și totodată sănătatea. De aceea, toate icoanele cu Maica Domnului din casele noastre sunt benefice pentru sănătatea familiei. Iar această icoană cu Izvorul Tămăduirii are un rol aparte, care ne amintește că trebuie să ne închinăm la Maica Domnului când avem nevoie de puterea ”apei vii” să ne înzdrăvenim și să ne ocrotim copii de boli și durere.

Icoana Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Iașiului

Icoana Sf. Parascheva de la Iași este știută de credincioșii români drept o icoană făcătoare de minuni. Mulți bolnavi și suferinzi și-au găsit alinarea aici, închinându-se icoanei și moaștelor sfintei. Mulți români au în case icoana Sf. Parascheva care este una dintre cele mai puternice icoane care protejează sănătatea familiei.

Rugăciunile către Sf. Parascheva și icoanele ei ne ajută și ne alină durerea, ne dau putere să răzbim când starea de sănătate a cuiva drag este tot mai grea. Iar sfânta face adesea minuni pentru sănătatea copiilor, a femeilor și a tuturor suferinzilor. Ea și-a închinat ultima parte a vieții celor mai oroposiți, celor nevoiași și celor suferinzi, iar sacrificiul ei a ajutat multe suflete.

Icoana Sf. Nectarie, izbăvitorul de boli

Rugăciuni Sf Nectarie - Sfântul Nectarie, vindecătorul și făcătorul de minuni
Sfântul Nectarie, vindecătorul și făcătorul de minuni

Creștinii români îl prețuiesc în mod deosebit pe Sf. Nectarie din Eghina, considerat un mare tămăduitor și apărător de boli grele, incurabile, așa cum este cancerul. Mulți credincioși sunt încredințați de harul vindecător al acestui sfânt și cred în miracolele pe care el le-a înfăptuit în timpul vieții, dar și după moartea sa.

La mulți ani după trecerea sa la cele veșnice, trupul sfântului a fost descoperit intact, neputrezit și izvorând mir parfumat. Despre minunile acestui sfânt s-au scris multe cărți și multe mărturii, mai ales în Grecia natală, dar unele dintre ele au fost traduse și în limba română. În fiecare an, sute de credincioși români merg la mănăstirea ctitorită de Sf. Nectarie din Eghina și se roagă pentru sănătate.

Icoana acestui sfând este una dintre cele mai iubite icoane care protejează sănătatea familiei și face minuni pentru sufletele îndurerate de boală.