Pune struguri cu boabe mari pe masa de Revelion

Spaniolilor le place să mănânce 12 boabe de struguri la miezul nopții, când ceasul bate ora 12. Cele 12 boabe simbolizează cele 12 luni ale noului an, iar cine reușește să le mănânce pe toate cât timp bate ceasul ora fixă, va avea o soartă fericită în noul an. Nu-i ușor să dovedești 12 boabe mari de struguri în câteva secunde, dar merită să încerci, chiar dacă este una dintre acele tradiții ciudate pe seama cărora alții fac glume!

Dacă dai de cioburi la ușă, ghinionul te ocolește

În Danemarca, oamenii adună cât mai multe vase de ceramică vechi să le spargă în noaptea de Revelion, dar nu oricum! Ei le sparg în ușile vecinilor și ale prietenilor, iar norocosul care are cele mai multe cioburi la ușă știe că va fi ocolit de ghinion și că va avea un an prosper.

Culoarea lenjeriei intime îți stabilește soarta în noul an

Prin Mexic sau Bolivia, petrecăreții sunt foarte atenți ce culoare aleg pentru lenjeria intimă, la petrecerea de Revelion. Cine caută dragostea, trebuie să poarte lenjerie roșie, cine are nevoie de bani, trebuie să poarte chiloți sau sutiene brodate cu fir auriu, iar cine vrea sănătate și liniște în casă, este musai să poarte alb.

Tradiții ciudate din Japonia

La miezul nopții, când toată lumea urmărește cele 12 bătăi de ceas, japonezii bat clopotele de 108 ori. Ei consideră că numai astfel, spiritele bune pot ispăși toate păcatele oamenilor din anul care se încheie, pentru a se bucura de șanse noi în anul care începe. Pe de altă parte, la trecerea dintre ani, japonezii fac tot posibilul să râdă în hohote, să fie cât mai fericiți în anul nou.

În Filipine, se poartă bulinele

Femei și bărbați deopotrivă din Filipine au grijă, de Revelion, să poarte haine cu buline și accesorii rotunde. Forma rotundă este simbolul fericirii și al împlinirii. Nu uită să aibă în buzunare monezi rotunde și au grijă să mănânce la miezul nopții prăjiturele tot rotunde.

sursa foto: 123rf.com