Greu să săruți un broscoi, nu-i așa? Dar mai bine îți săruți iubitul sub vâsc de Anul Nou și poate așa toate dorințele voastre se vor împlini. Așa spune și cea mai cunoscută dintre cele mai răspândite superstiții despre sărut.

Ba chiar se spune că fiecare cuplu de îndrăgostiți are datoria să se sărute sub vâsc în noaptea de Revelion și să rupă câte o bobiță albă. Când boabele se termină, nimeni nu se mai poate săruta sub acel vâsc, pentru că altfel îi merge rău tot anul.

Citește și ce secrete poate ascunde sărutul despre iubitul tău!

Dar iată și alte superstiții despre sărut adunate de pe la noi și de pe alte meleaguri care ne arată cât de norocoase pot fi săruturile.

Sărutul pe nas

Britanicii spun că nu este bine să sărutăm pe nimeni pe nas. Este un sărut cu semnificații ascunse. Oamenii se tem că acest sărut poate aduce scandal și certuri în familie. Sau te poate îndepărta de bărbatul pe care îl iubești.

Sărutul pe ceafă

O vorbă veche din Bucovina spune că nu este bine să săruți copilul pe ceafă pentru că va deveni un om rău și nerecunoscător cu părinții lui.

Sărutul în palmă

Chiar dacă este unul dintre cele mai pasionale și dorite săruturi, sărutul în palmă are mai degrabă conotații negative în superstiții. Se crede că el trădează o iubire mincinoasă și un iubit care încearcă să profite de tine.

Sărutul unui copil

Dacă părinții insistă pe lângă copilul lor să vină să te sărute, dar copilul este timid sau nu dorește acest lucru, nu îl încuraja. Sărutul forțat al unui copil îți poate face rău. În schimb, dacă un copil care nu te cunoaște vine să te sărute pe obraz pentru că așa dorește el, atunci sărutul lui este plin de noroc. Este un gest afectuos și nevinovat care te protejează de rele și este bine să îl primești.

Sărutul furat

Vechi superstiții despre sărut spun că, dacă cineva se furișează pe la spatele tău și te sărută prin surprindere, îți fură norocul. Sărutul lui nu îți aduce nimic bun, din contră. Îl ajută pe el, dar te păgubește pe tine.

Talismanul norocos

Aproape în toate culturile lumii există credința în talismane norocoase. Mulți dintre noi avem un bănuț, un pandantiv, o piatră sau cine știe ce simbol norocos pe care îl purtăm cu noi. Când te afli la ananghie sau în fața unei situații dificile, se spune că este bine să săruți talismanul și îi sporește norocul.

Balsam pentru dureri

”Unde pupă mami, trece!” Așa ne ogoia durerea orice mamă când eram mici. Și avea mare dreptate. Orice copil care se lovește și suferă trece mai ușor peste durere dacă mama îl ia în brațe și îl sărută. Se știe bine că sărutul alină durerea, dacă este depus în locul în care te-ai lovit sau acolo unde ai o inflamație dureroasă.

Superstiții despre sărut în jocurile de noroc

Mulți jucători sărută zarurile când joacă la cazinou. Este un gest vechi care ține de diverse superstiții despre sărut legate de noroc. Se spune că propriul sărut poate influența zarurile să se rostogolească spre un câștig mai mare.

Iar jucătorii amatori de cărți își sărută cartea norocoasă, fie un As de pică, un Rege de caro sau cine știe de Damă.

Loz în plic

Îți place să cumperi lozuri? Până și lozul trebuie sărutat ca să fie câștigător. Sărutul atrage întotdeauna norocul, după cum spun pasionații acestor jocuri.

Sărutul mireselor

Tot din Marea Britanie vine o superstiție veche despre sărut și nuntă. Se spune că, dacă două mirese se întâlnesc în ziua cununiei, ele trebuie să se îmbrățișeze și să se sărute pe obraz pentru a fi fericite toată viața în căsnicie. Dacă se evită, nu fac decât să atragă ghinionul asupra lor.