Una dintre cele mai populare superstiții despre cuțite spune că nu este bine să dai niciodată cuțite sau foarfeci sau alte obiecte tăioase drept cadou. Se credea că vor aduce necazuri și ceartă între cei doi, cel care le dăruiește și cel care le primește.

Superstiții despre cuțite și sfadă!

Iată și alte superstiții despre cuțite de care ar fi bine să ții cont chiar dacă nu fac altceva decât să te amuze. Uneori, înțelepciunea populară își spune cuvântul.

Nu așeza niciodată la masă cuțitul cruciș peste furculiță sau lingură. Este semn rău care aduce nenorociri. Cuțitul se așază paralel cu lingura.

Dacă două cuțite stau cruciș unul peste altul pe masă, separă-le imediat, pentru că ele anunță ceartă în casă.

În Occident, cine încrucișa cuțitul și furculița la finalul mesei și le punea în farfurie, arăta că mâncarea nu a fost prea bună și era o ofensă adusă bucătăresei. Cuțitul și furculița se așază unul lângă altul, fie pe masă, fie în farfurie.

Superstiții populare, cunoscute și azi

Nu amesteca niciodată în mâncare cu un cuțit, cu atât mai puțin în preparatele lichide precum ciorba, supa sau compotul. Se pare că vei avea tot felul de dureri, junghiuri și înțepături, după ce mănânci.

Nu înfige cuțitul în pâine, pentru că nu vei avea o căsnicie prea fericită.

Dacă ții un cuțit sub pat în perioada în care ai vrea să rămâi însărcinată, sunt șanse mari să faci băiat.

În Grecia se crede că, dacă ții un cuțit cu mânerul negru sub pernă, când dormi, acesta alungă coșmarurile.

Nu oferi niciodată cuțite în dar, pentru că relația cu persoana respectivă se va destrăma. Ca să nu ajungeți la vreun conflict, cine primește cadou un cuțit, trebuie să dea în schimb pentru el un bănuț.

Cuțitele nu se dau niciodată în dar la nuntă, mirilor. Cuțitele aduc necazuri în casa lor și invidia celor din jur.

Dacă scapi cuțitul pe podea, este semn că vin musafiri în casă.

Cine culege un cuțit căzut pe sub masă, va avea un mare noroc.

Dacă îți cade cuțitul din întâmplare și se înfige drept în pământ, este semn de mare noroc și bucurie sau succes. Dacă a căzut fără să se înfigă în pământ, înseamnă că norocul vine din direcția în care este orientat vârful și trebuie să vezi cine stă în direcția respectivă.