Sfântul Leonard de Noblat este numele unui renumit pustnic. A trăit retras într-o pădure, în prima jumătate a secolului al VI-lea. Este vorba despre pădurea Pauvian, de lângă Limoge, în Franța. Acolo a și zidit Biserica Maicii Domnului de sub Arbori. A denumit acel loc Nobliacum, cunoscut drept Noblat. În Evul Mediu, mii de pelerini și-au îndreptat pașii către acel lăcaș de rugăciune. Căci rugile lor pentru eliberarea prizonierilor sau a celor condamnați nu rămâneau fără răspuns. În jurul bisericii a apărut, în timp, o mulțime de cruci înzorzonate cu lanțuri și cătușe. Erau aduse drept ofrandă de mulțumire pentru ajutorul primit.

Sfântul Leonard te ajută

Rugăciunile la Sfântul Leonard cer, de obicei, libertatea. Este vorba atât despre eliberarea sufletului de povara păcatelor, cât și despre eliberarea din închisori, a celor ținuți ostatici sau prizonieri.

„Ajută-ne, Sfântul Leonard, să fim ca tine, să iubim viaţa, să fim iubire. Ajută-ne să iubim credința la fel cum o iubeşti tu. Ajută-ne să iubim şi să ne acceptăm fără a ne judeca. Căci dacă și noi ne judecăm, ne vom găsi vinovaţi. Și va trebui să fim pedepsiţi. Ajută-ne să iubim toate celelalte ființe din jurul nostru, mai ales rudele și pe toți cei pe care nu-i iubim acum. Căci respingându-i pe ei, ne respingem de fapt pe noi înşine. Iar când ne respingem pe noi, Îl respingem pe Dumnezeu.

Curăţă-ne inimile de otravă. Și eliberează-ne mintea de orice judecată, astfel încât să putem trăi în pace şi iubire. Îţi mulţumim pentru tot ceea ce primim, dar mai ales pentru libertatea de a fi cei care suntem cu adevărat. Amin.

Sursa foto: 123rf.com