Sfântul Iosif este pomenit în Biserica Catolică pe 19 martie. Este ocrotitorul familiilor creștine și recunoscut ca făcător de minuni.

Pe 19 martie, Biserica Romano-Catolică și cea Greco-Catolică îl sărbătoresc pe Sfântul Iosif, logodnicul Sfintei Fecioare Maria. Potrivit Evangheliei după Matei, Sfdântul Iosif era neprihănit și drept.

Papa Pius al IX-lea l-a numit, în 1870, patron al Bisericii Universale. Sfântul Iosif este patronul Catedralei arhiepiscopale Romano-Catolice din București, al seminarului Catolic din Iași, al Eparhiei de Cluj-Gherla. Este recunoscut și venerat și drept ocrotitor al familiei.

Rugăciune la Sfântul Iosif pentru familie și protecție

„Sfinte Iosife, tată purtător de grijă al lui Isus şi soţ preacurat al Mariei,

Ți-ai trăit viaţa împlinindu-ţi în mod desăvârşit chemarea, susţinând prin munca mâinilor tale sfânta Familie. Ocroteşte-ne şi pe noi care, plini de încredere, alergăm la tine.

Tu cunoşti dorinţele, necazurile şi speranţele noastre. Venim la tine, căci ştim că vom afla în tine un puternic ocrotitor. Şi tu ai cunoscut încercările, oboseala, truda. Dar sufletul tău, plin de cea mai adâncă pace, a tresăltat de bucurie avându-l aproape pe Fiul lui Dumnezeu, încredinţat ţie, şi pe Maria, preadulcea lui Mamă.

Ajută-ne să înţelegem că în munca noastră nu suntem singuri. Să ştim să-L descoperim pe Isus alături de noi. Să-L primim prin har şi să-l păstrăm cu fidelitate. Aşa cum ai făcut tu. Dobândeşte-ne harul ca în familia noastră totul să fie sfinţit, în iubire, în răbdare, în dreptate şi în căutarea binelui pentru toţi. Amin.

Sfinte Iosif, roagă-te pentru noi!

Sfinte Iosife, care ai murit în braţele lui Isus şi ale Mariei, vino în ajutorul meu, mai cu seamă când moartea va pune capăt vieţii mele şi dobândeşte-mi mângâierea, pe care o doresc din toată inima, să-mi dau sufletul în preasfintele mâini ale lui Isus şi ale Mariei, iar după sfârşitul vieţii pământeşti să mă bucur de fericirea veşnică în cer. Amin.

Sfinte Iosife, păzitorul şi părintele feciorelnicilor, în a cărui credincioasă pază a fost încredinţată însăşi nevinovăţia, Isus Cristos, şi Fecioara fecioarelor, Maria, te rog cu umilinţă, prin amândouă aceste scumpe zăloage, Isus şi Maria, ca, păzindu-mă de orice necurăţie, să slujesc totdeauna în curăţie lui Isus şi Mariei, cu sufletul neprihănit şi cu trupul nepătat.”

Sursa foto: 123rf.com