Sfântul Tit face minuni

Despre Sfântul Cuvios Tit se știe că, din dragoste pentru Iisus Hristos, încă de la o vârstă fragedă, a ales să să renunțe la toate cele lumești să îmbrace haina monahală, la o mânăstire de obște. A fost atât de smerit și supus ascultării, încât s-a ridicat cu mult peste nivelul celorlalți confrați. A devenit păstor al turmei de credincioși creștini, cu blândețe și milostenie, apropiindu-se de puritatea sufletească și trupească a îngerilor. A rămas cunoscut drept mare făcător de minuni.

Sfântul Policarp ne fereşte de boliSfântul Policarp

Sfințitul Mucenic Policarp, cel născut în temniță, „roditor în toate cele bune”, mucenic al Bisericii Vechi, a fost unul dintre Părinții Apostolici ai vremurilor în care a viețuit. Rămășițele sale pământești, potrivit scrierilor vremurilor „mai cinstite decât pietrele prețioase și mai scumpe decât aurul”, au fost luate de către martorii creștini ai momentului.

Astăzi, părți din Sfintele moaște se află în Franța, la Mânăstirea Zografu, de la Muntele Athos, iar la noi în țară la Schitul Dârvari și la Mânăstirea Radu Vodă, din București. Credincioșii i se roagă Policarp pentru vindecare, fiind recunoscut ca protector al bolnavilor de dizenterie.

Sursa foto: doxologia.ro , orthodoxwiki.org