Sfânta Roza de Lima este celebrată, în Biserica Catolică, în fiecare an, pe 23 august. Rugile înălțate către ea nu rămân neauzite. Iar rugăciunea către Sfânta Roza de Lima face minuni, mai ales pentru femeile cu adevărat credincioase, aflate în impas.

Sfânta Roza de Lima este prima dintre locuitorii Americii Latine care a primit rang de sfânt în tradiția catolică. Este venerată ca patroană a ţării de origine, Perú, a întregii Americi Latine şi a Insulelor Filipine. S-a născut la Lima, marele oraş-port pe ţărmul Oceanului Pacific şi capitala Perú-ului, în ziua de 20 aprilie 1586. În fiecare an, de sarbatoarea Sfântului Bartolomeu, pe 24 august, petrecea tot timpul în rugăciune. Și obișnuia să spună că aceasta va fi să fie „ziua cununiei mele veșnice”. Chiar așa s-a și întâmplat. A trecut la cele veșnice în ziua de 24 august 1617.

Rugăciune către Sfânta Roza de Lima

Ritualul de rugăciune la Sfânta Roza de Lima se face timp de nouă zile, la aceeași oră, începând cu data de 23 august, ziua sărbătorii ei. Rugăciunea la Sfânta Roza de Lima se spune de trei ori.

„Dumnezeule, care i-ai inspirat sfintei Roza, înflăcărată de iubirea ta, să părăsească lumea şi să-ţi slujească numai ţie în pocăinţă, dă-ne harul, te rugăm, prin mijlocirea ei, ca, umblând pe pământ pe căile vieţii, să ne bucurăm în cer de izvorul nesecat al desfătărilor tale. Dumnezeul meu, fiindcă tu eşti atotputernic, nemărginit de bun şi milostiv şi împlineşti făgăduinţele tale, eu nădăjduiesc iertarea păcatelor mele şi împărăţia cerului, pentru vredniciile lui Isus Cristos şi prin faptele bune ce am încredere să le fac cu ajutorul harului tău. Dumnezeul meu, fiindcă tu eşti nemărginit de bun, te iubesc mai mult decât orice lucru şi din dragoste către tine, iubesc pe aproapele meu ca pe mine însumi. Și sunt hotărât a pierde mai bine toate, chiar viaţa mea, decât a te mânia vreodată. Amin.”

Sursa foto: wikimedia.org