Potrivit scrierilor religioase, ea era negustoreasă de purpură, din cetatea Tiatirelor. Regiunea era renumită pentru populația formată din vopsitori de materiale textile Purpura era unul dintre cei mai puternici pigmenți roșii, utilizat numai de către cei foarte bogați la vremea aceea.

Sfânta Lidia e întocmai cu Apostolii

Când Sfântul Apostol Pavel a ajuns, în peregrinările sale de propovăduire a credinței creștine, la Filipi, s-a oprit la un râu. Acolo, a văzut un grup de femei muncitoare, cărora le-a vorbit despre Iisus Hristos. Prima botezată dintre acele afemei a fost tocmai temătoarea de Dumnezeu Lidia. Ea i-a și oferit găzduire Apostolului Pavel pe perioada cât a poposit în regiune.

Filipi este unul dintre orașele renumite, de răsunet, din Macedonia de azi. A fost înființat cu peste 350 de ani înainte de Hristos. Este locul în care Sfantul Apostol Pavel a dat naștere primei comunități creștine din Europa, Sfânta Lidia fiind prima femeie creștinată dintre aceștia. Aproape de locul unde a fost botezată, se află acum o biserică, unde oamenii vin și se roagă pentru cele mai diverse probleme. Se spune că ar fi și protectoarea femeilor negustorese.

Sursa foto: CatholicSaints.Info