Persoanele care doresc să-și întemeieze o familie, să aibă parte de liniște sufletească, de fericire alături de jumătatea lor, este bine să rostească rugăciunea care îi binecuvântează.

Este o deschidere a sufletului către Dumnezeu și dorința de a ține departe necazurile și problemele din viitoarea familie.

Rugăciunea tinerilor pentru o familie fericită și ferită de necazuri

Doamne, Dumnezeule al milostivirilor şi a toată bunătatea, care plineşti cererile celor care Te cheamă cu credinţa, ascultă şi nevrednica noastră rugăciune.

Tu vezi că vrem să ne unim vieţile prin căsătorie, Tu vezi dorirea inimilor noastre şi ştii dacă este bună sau este rea.

Dacă este bineplăcut Ţie să luăm asupra noastră crucea căsătoriei, ajută-ne să biruim toate piedicile cu care vrăjmaşul ne necăjeşte.

Ajută-ne, Doamne, că la Tine este nădejdea noastră.

Dăruieşte-ne pace, dăruieşte-ne linişte şi sănătate sufletească şi trupească.

Fereşte-ne de noroiul desfrâului, fereşte-ne de căderea în poftele trupeşti.

Luminează-ne minţile ca să nu fie întunecate de vrăjmaş.

Curătești-ne Tu, ca să nu ne întineze păcatul.

Întăreşte-ne să mergem pe calea cea îngustă, ocrotiţi de Preacurata Ta Maică şi de soborul tuturor sfinţilor.

Să avem o familie în care să strălucească făclia credinţei şi a virtuţilor, şi pruncii noştri să fie călăuziţi aşa cum trebuie pentru a ajunge mădulare vrednice ale Bisericii Tale.

Iar dacă Tu ştii că din anumite pricini ne este mai de folos sa părăsim vrerea noastră şi să nu pornim împreună pe drumul căsătoriei, ajută-ne să înţelegem aceasta şi să părăsim voia noastră fără a fi cuprinşi de tulburare sau de deznădejde.

Înaintea Ta, Doamne, sunt vieţile noastre. Rânduiește cu ele precum ştii că este mai bine pentru noi.

Că văzând grija Ta să Îţi mulţumim si să Te lăudăm până la sfârșitul zilelor noastre.

Că Tu eşti Dumnezeul nostru şi Ţie slavă Iţi înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor.

Amin.

Sursa Foto Flickr