Soții, mame, frați și surori, copii și prieteni – toți suferă când văd o persoană dragă că nu mai are stapânire de sine, că alcoolul a devenit cel mai bun prieten și ține loc și de mamă și de tată! Exact cei care suferă și se întristează pentru cel care a căzut în patima beției trebuie să fie cei care se roagă pentru el ca să scape de această boală grea!
…nu multă lume știe, dar există o icoană la care dacă te rogi, cu sârg și cu credință, cel care este prieten cu alcoolul scapă de această dependență. Icoana se numește Potirul Nesecat. În fața acestei icoane, cel care se roagă pentru scăparea de patima beției a cuiva drag trebuie să spună o rugăciune specială, conform site-ului http://www.crestinortodox.ro/

Rugaciune la icoana Potirul Nesecat

O, Prea milostivă Stăpână! Pentru a dobândi apărarea Ta cădem acum la Tine. Caută spre rugăciunile noastre, auzi-ne cu milostivire pre noi: soțiile, copiii, maicile celor împătimiți de boala cea grea a beției, frații și surorile noastre, care din această pricină sunt căzuti de la Maica noastră, Biserica lui Hristos, și deci de la mântuire, și îi tămăduiește pe aceștia ce pătimesc.

O, milostivă Maică a lui Dumnezeu, atinge-Te de inimile lor și scoate-i degrabă din căderile în păcate, adu-i la înfrânarea cea mântuitoare.
Roagă-L pe Fiul tău, Hristos Dumnezeul nostru, să ne ierte greșelile, să nu își întoarcă milostivirea de la zidirea Sa și să ne întarească în trezire și înțelepciune.
Primește, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, rugăciunile maicilor ce varsă pâraie de lacrimi pentru copiii lor, ale soțiilor ce plang pentru soții lor, ale copiilor, orfanilor și neputincioșilor părinti și ale noastre, ale tuturor celor ce cădem la icoana Ta, pentru ca să ajungă, prin rugăciunile Tale, acest strigăt al nostru la Tronul Celui Preaînalt.

Acoperă-ne și ne păzește ca să nu fim robiți de cel viclean și de toate cursele vrășmașilor; ajută-ne în ceasul cel cumplit al morții, ca, prin rugăciunile Tale, să trecem vămile vazduhului. Izbăvește-ne de osanda cea veșnică și mijlocește ca milostivirea lui Dumnezeu să ne acopere acum și pururea și în vecii cei nesfârșiți. Amin!

Sursa foto: http://www.magazinortodox.ro/