Pentru ca această rugăciune făcătoare de minuni să fie cu adevărat de folos, se urmează un ritual. Trebuie să se rostească, în fiecare zi, de câte 15 ori, Tatăl Nostru și „Bucură-te, Marie”.

Rugăciune la Sfânta Brigita făcătoare de minuni

„O, Iisuse, viță adevărată și roditoare! Adu-Ți aminte de acea revarsare deplină a Sângelui Preasfânt, care a curs din Trupul Tău asemenea mustului din strugurele zdrobit. Din Coasta Ta deschisă de lance a curs Sânge și Apă cu atâta abundență, că nu a mai ramas nicio picatură în Trupul Tău crucificat. Trupul Tău firav s-a uscat și măduva Ți-a secat.

Pentru aceste teribile suferințe și pentru vărsarea Preasfântului Tău Sânge, eu, păcătosul (se rostește numele) Te implor să-mi rănești inima încât lacrimile de pocăință și de iubire să-mi fie hrană zi și noapte. Convertește-mă așa încât inima mea să-Ți fie veșnică locuință, vorbele mele să-Ți fie plăcute și sfârșitul vieții mele să fie cu speranța întâlnirii cu Tine, în Cer, unde să Te pot lăuda pe veci. Amin.

Se spune rugăciunea Tatăl Nostru, apoi, „Bucură-te, Marie, Cea plină de har! Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul trupului tău, Iisus.”

Primește, Doamne Iisuse, această rugăciune, cu aceeași iubire imensă cu care ai suportat rănile de pe Sfântul Tău Trup. Îndură-Te de mine și de toți cei împovărați de păcate! Dăruiește sufletelor credincioase iertarea tuturor greșelilor și viața cea veșnică! Amin.”

Sursa foto: 123rf.com