Localuri deschise în criptele unor biserici

Pe vremuri, criptele marilor biserici și catedrale de prin Paris și Londra erau folosite exclusiv pentru înmormântări și găzduiau sute de sicrie. În zilele noastre, unele dintre ele au fost de mult eliberate și igienizate, iar preoții au încercat să găsească alte obiective potrivite pentru aceste spații generoase.

Luminate și aerisite, unele cripte din Paris, spre exemplu, sunt folosite pentru a oferi o masă caldă persoanelor în vârstă foarte sărace. Altele sunt folosite pentru a oferi adăpost celor care au rămas pe drumuri. Dar în unele dintre aceste cripte au apărut cafenele și restaurante pentru turiști și pentru localnicii amatori de senzațional. Le poți găsi în Paris la biserica Sf. Magdalena, în Londra, Cafeneaua din Criptă, foarte aproape de Piața Trafalgar, sau în Sydney, în biserica St. James.

Restaurante în cele mai ciudate locuri

Cafenele în toalete publice

O toaletă cred că este ultimul loc unde ai vrea să bei o cafea. Și, totuși, clădirile vechi din Berlin sau Londra, unde erau odată toalete publice încep să devină cafenele căutate. Clădirile sunt destul de spațioase și au fost igienizate și renovate în stil modern, păstrându-se totuși stilul arhitectural.

O astfel de toaletă renovată găzduiește azi un fast food celebru din Berlin, foarte căutat de tineret și de turiști, iar clienții spun că mâncarea este bună. Șervețelele se găsesc pe mese la discreție, sub formă de role de hârtie igienică pentru a aminti turiștilor care a fost destinația inițială a clădirii.

Baruri în tunelurile de metrou

În marile capitale ale lumii, unde există trenuri subterane, există și multe tuneluri pe care azi rețeaua de căi ferate nu le mai folosește. Cu toate acestea, ele necesită investiții mari pentru a fi întreținute și autoritățile se gândesc să le transforme în spații care pot aduce bani.

Mulți turiști ar fi interesați de poveștile misterioase din subterane și ar fi atrași de o băutură aromată servită într-un vagon de metrou. Un astfel de bar se găsește deja în Londra, iar în Sydney se pregătește deschiderea unei rețele de baruri și mici localuri în tunelurile nefolosite.

foto Shutterstock