Toate construcțiile megalitice ale popoarelor antice au fost ridicate la intersecția liniilor energetice ale pământului. Nu întâmplător, aceste linii se aliniază cu harta astrelor din vechime, într-o geometrie sacră încărcată de simboluri ezoterice pe care le mai păstrăm și azi. Se crede că marile piramide din Egipt, din America Latină sau din China au fost construite la intersecția acestor linii și că funcționau drept spații sacre de captare a energiilor din spațiu. Se spune că Sfinxul din Bucegi ar fi folosit cândva drept gardian al unui portal energetic, iar piscurile Retezatului ar putea fi considerate porți transcendentale, dincolo de limitele temporale și spațiale pe care le impune universul cunoscut.

Piramidele din Retezat, porți către alt univers

În mod surprinzător, cele trei vârfuri ascuțite ale munților Retezat au forme piramidale rar întâlnite în natură. Iar, la baza lor, lacul Bucura pare să fie locul unde se concentrează influențe misterioase care declanșează fenomene înfricoșătoare pentru localnici. Deseori se întâmplă ca, din valea lacului, să se ridice o ceață densă care învăluie vârful Gugu și îl răpește privirii, chiar dacă cerul este senin, iar ceilalți munți din zare se văd clar. Aici se pare că se formează un câmp magnetic care atrage energii necunoscute din alt univers. Ciobanii care cutreieră munții Retezatului, dar și turiștii au povestit adesea despre lumini stranii care apăreau din ceață, despre sunete și voci ivite din eter, fără să aibă o cauză evidentă.

Apariții SF inexplicabile

Formele piramidale ale vârfurilor din Retezat i-au făcut pe mulți amatori de senzațional și ezoterism să considere că au fost realizate de mâna omului sau poate chiar de vizitatori extratereștri, în timpurile imemoriale ale Terrei. Cert este că turiștii care urcă spre aceste vârfuri au adesea senzații stranii și sentimentul că există ceva în aer, că îi urmărește sau că îi apasă o povară grea, oricât de frumoasă și senină ar fi fost vremea. De îndată ce poposeau pe malurile lacului glaciar Bucura, trăirile contradictorii, angoasele și oboseala fizică dipăreau ca prin farmec, se simțeau odihniți și pregătiți să urce mai sus. Există voci care susțin că aceste locuri sunt vizitate și azi de extratereștrii, iar exploziile ciudate de lumină provin de la OZN-urile cu care se deplasează aceștia.

sursa foto: 123rf.com