Novena celor 7 daruri este un ritual. După cum spune și numele, durează 9 zile consecutiv. Se rostește la aceeași oră, în fiecare zi. Este de preferat ca nimic să nu-ți distragă atenția atunci când o citești.

Novena celor 7 daruri

Rugăciunea la Duhul Sfânt

„În genunchi mă închin Ție. Și Îți mulțumesc pentru multitudinea bunătăților pe care mi le oferi. Și mă ofer cu trup și suflet Sfintei Treimi, Tatălui, Fiului și Sfântului Duh. Ador puritatea Ta, nesfârșita Ta bunătate și iubire pentru noi, păcătoșii. Tu ești forța și lumina sufletului meu. Prin Tine eu trăiesc și sunt. Ajută-mă să nu Te deazmăgesc niciodată și să nu-Ți înșel încrederea pe care mi-o acorzi. Mă rog din adâncul sufletului meu să mă ții departe chiar și de cel mai mic păcat.

Fie-ți milă de mine, păcătosul, și veghează-mi gândurile să nu greșesc. Călăuzește-mă să merg mereu pe calea Ta, să-Ți urmez lumina, să-Ți ascult sfatul și să-Ți urmez exemplul. Mă închin Ție și Te rog să-mi ierți slăbiciunile lumești. Ating picioarele sfinte ale lui Iisus răstignit, Îi privesc rănile și am încredere că sângele lui neprețuit nu s-a scurs în zadar. Te implor, Duh Sfânt, alungă-mi slăbiciunile, ține bolile departe de mine, ca să Te pot slăvi, acum, pururea și în vecii vecilor. Amin.

Rugăciunea darurilor sfinte

O, Doamne Iisuse Hristoase! Tu ai promis, înainte de a Te înălța la Ceruri, că vei trimite Duhul Sfânt să-Ți termine lucrarea pământească, prin sufletele Apostolilor și Discipolilor Tăi. Coboară Duhul Sfânt și asupra mea, să-mi împlinească sufletul. Să pot și eu să am parte de milostenia și de iubirea Ta. Dă-mi, Doamne, înțelepciunea de a trece cu vederea lucrurile mărunte din această lume și de a mă dedica vieții întru credință. Dă-mi înțelegere și luminează-mi mintea să găsesc calea adevărului divin. Dă-mi sănătate și bucurie, ca să te pot venera pe veci. Ajută-mă să trec peste toate obstacolele care-mi ies în cale și dă-mi dorința de a cunoaște tot mai mult. Amin.

Sursa foto: 123rf.com