Una dintre cele mai îndrăgite teorii științifico-fantastice vorbește despre existența unor universuri paralele și despre portalurile de energie care fac legătura între planeta noastră și alte dimensiuni. Adepții acestei teorii sunt convinși că cei care găsesc un asemenea portal pot călători în timp, în viitor sau în trecut, dar și în alte universuri, paralele cu al nostru. Ideile lor frizează paranormalul și sunt greu de crezut, fără o dovadă concretă. Cu toate acestea, există mărturii mai mult sau mai puțin credibile despre călătoriile în alt univers care ne pun pe gânduri. Iar NASA studiază acum un fenomen straniu care ar putea confirma existența unor porți ascunse în câmpul magnetic al Pământului, prin care pătrund pe Terra fluxuri uriașe de energie.

Intrarea în Infern

Din cele mai vechi timpuri, omenirea a crezut în existența unui alt univers, fie populat de zei, fie de îngeri și diavoli. De-a lungul secolelor, credința că există și alte lumi decât a noastră a devenit tot mai puternică, în pofida faptului că nu avem nicio dovadă. Oamenii de știință susțin acum că trebuie să existe viață și în alte galaxii, pentru că este imposibil ca Terra să fie singura planetă vie din marele Univers. Iar sute de locuitori ai planetei susțin că au avut cel puțin o întâlnire cu ființe extraterestre. Există, de asemenea, mărturii că pe Terra se deschid porți spre alte universuri, cunoscute încă din vremurile antice. Un exemplu este lacul Avernus de lângă Napoli, format într-un crater vulcanic. Din cavernele de pe malul lacului se ridicau nori de aburi sulfuroși și toxici și localnicii credeau că grotele ucigătoare erau intrarea în Infern. Asemănătoare este Poarta lui Pluton de la Pamukkale, din Turcia. Pe vremuri, aici se ridica un templu închinat zeilor din Infern, iar localnicii erau încredințați că pot coborî în lumea umbrelor. Sunt doar legende, dar poate ascund totuși un mesaj pe care nu am reușit să îl descifrăm.

Portaluri energetice în munții României

46483032_m

Dacă anticii credeau în existența unor porți secrete către lumea zeilor, în vremurile moderne se vorbește despre vortexuri sau portaluri energetice care ne pot transporta în dimensiuni paralele. Și în România au fost semnalate astfel de fenomene, dar fără să li se acorde prea multă atenție. Sfinxul din Bucegi este considerat străjerul unui portal prin care putem ajunge în alte univers. Se pare că, în peșterile din munte, sunt ascunse cele mai mari comori spirituale ale lumii precum și o cheie secretă cu care putem călători dincolo de lumea materială. Sfinxul ar putea fi o stație energetică pentru nave extrarestre și nu este singurul pe teritoriul țării noastre. Stânci bizare, precum Sfinxul de la Toplet, Cei 12 Apostoli din Munții Călimani sau Dochia din Ceahlău sunt înzestrate cu o energie puternică, iar în preajma lor se petrec fenomene stranii, ba chiar au fost observate OZN-uri.

 Porți către Soare

Dacă strămoșii noștri credeau că peșterile și munții sunt lăcașuri magice și porți către altă lume, studiile astronomice recente arată că portaluri nebănuite există chiar în atmosfera planetei. NASA va studia, începând din acest an, portaluri prin care se crează o legătură directă între Pământ și Soare. Astrul galaxiei noastre se află la 150 de milioane de kilometri de noi, cu toate acestea există porți în câmpul geomagnetic al Pământului prin care pătrunde un flux uriaș de energie solară. Fizicianul Jack Scudder, cercetător NASA, a explicat că unele portaluri se deschid doar câteva secunde, iar altele sunt permanente și sunt sursa aurolelor borale. Pe de altă parte, adepții teoriilor extraterestre s-au grăbit să declare că Soarele însuși ar putea fi un portal uriaș prin care ființe din alt univers ar putea vizita Terra.

sursa foto: 123rf.com