Inelele sunt bijuterii care caracterizează și scot în evidență felul de a fi al celor care le poartă. Cu timpul, s-au adunat o sumedenie de superstiții legate de inele, mai cu seamă asupra celor de logodnă și a verighetelor.

Inelele fac rău sau bine?

Potrivit credințelor străvechi, inelele sunt benefice numai dacă sunt din materiale prețioase. Culoarea, dimenisunea, forma, pietrele prețioase care le impodobesc vorbesc despre persoana care le-a ales. Și scot în evidență personalitatea și caracterul. Se crede că cel care dăruiește un inel, fie de logodnă, fie ca o podoabă, dorește apropiere cu acea persoană. Inelul de logodnă este un legământ, în vreme ce verigheta este pecetea destinelor îndrăgostiților. Un inel aruncat aduce ghinion, iar verigheta aruncată sau pierdută anunță dezastre în viață. Dacă mirele scapă verigheta în biserică, la cununie, căsnicia e blestemată. Se mai crede că orice model cu dungi perpendiculare pe verighetă aduce ghinion. La fel ca și purtarea de inele pe degetele arătătoare. Ca să-ți meargă totul bune, nu trebuie să lași pe nimeni să-ți scoată inelele de pe degete.

Inelul de logodnă trebuie păzit

Inelele de logodnă trebuie să fie cât mai prețioase, ca să asigure trăinicia relației. Dacă o altă femeie îți probează inelul primit de la logodnic, aceasta îți va fura iubitul. Verighetele și inelele de logodnă trebuie să fie obligatoriu din aur, dacă vrei să ai o căsnicie lungă. Dacă vrei să ai parte de zile bune și de somn lipsit de griji, nu purta un inel după ce ai rupt logodna. Altminteri, preiei și blestemele abătute asupra lui. Aduce ghinion un inel cu perlă. Cel mai norocos inel de logodnă este cu safire, căci protejează împotriva spiritelor rele. Dacă visezi că ai pierdut inelul de logodnă, vei avea probleme mari în dragoste. Dacă primești cererea în căsătorie și, implicit, inelul pe deget, în zile de marti, miercuri si vineri, vei avea parte de pagube.

Sursa foto: 123rf.com