Icoana Maicii Domnului Sporitoarea Grânelor este lucrarea măiastră a Sfântului Ambrozie de la Optina. Încă din vremea copilăriei, Ambrozie și-a dedicat credința Sfintei Fecioare. Icoana Maicii Domnului Sporitoarea grânelor a ajuns la o mănăstire de maici, unde sfântul Ambrozie s-a retras în ultimul an de viață.

Icoana Maicii Domnului Sporitoarea Grânelor face minuni

Icoana o reprezintă pe Maica Domului mijlocitoare. Ea ascultă rugile credincioșilor și îi ajută să primească „pâinea cea de toate zilele”. Sfântul Ambrozie s-a stins chiar la data de 15 octombrie, ziua de prăznuire pentru Icoana Maicii Domnului Sporitoarea Grânelor. Prima minune a acestei icoane a fost consemnată în 1891, un an cu recolte foarte slabe în Rusia. În ciuda secetei aspre, lanurile de grâu au rodit spectaculos. În 1982, o copie a icoanei, lucrată de unul dintre ucenicii sfântului Ambrozie, a făcut minuni. Icoana Maicii Domnului Sporitoarea Grânelor a fost scoasă în procesiune în regiunea Voronezh, după o lungă perioadă de secetă. Curând a început să plouă, iar recoltele au dat rod. Credincioșii sunt convinși că rugăciunile la această icoană nu rămân fără răspuns.

Rugăciune la Icoana Maicii Domnului Sporitoarea Grânelor

„Maicii lui Dumnezeu celei alese dintru toate neamurile și Stăpânei cerului și a pământului, care ne izbăvește pe noi din toată nevoia, cântare de mulțumire îi aducem. Ci tu, Preamilostivă Doamnă de Dumnezeu Născătoare, primește rugăciunea noastră cea fierbinte, apără-ne de foamete și pagube, dăruiește pământului nostru rodnicie, Hrănitoare și Sporitoare a țarinilor și grânelor noastre, pentru ca bucurându-ne pururea să strigăm ție: Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine! Dă-ne și nouă, nevrednicilor, roua harului tău și arătată fă milostivirea ta. Amin.

Sursa foto: pravoslavie.ru