Poate că sunt doar simple superstiții, poate că ascund fărâme de adevăr… Un lucru e cert însă: momentele magice, oculte, stârnesc curiozitatea oricărei femei, mai ales când are de „cârpit” o inimă frântă cu farmece. Așa se face că, atunci când vine vorba de iubire, mai-mai că ne-am lăsa duse de val în vârtejul farmecelor și, mai ales, l-am vrea pe el țintuit pentru totdeauna.

Pune-i inima pe jar, cu farmece de iubit!

Unul dintre ritualurile care se bucură de mare succes în rândurile celor ce doresc să-și țină jumătatea aproape pentru totdeauna se face cu usturoi și un cui. Cuiul trebuie să fie neapărat găsit undeva, nu cumpărat special pentru acest scop.

Se iau doi căței de usturoi, pe care se scrijelesc inițialele celor doi îndrăgostiți, apoi se străpung cu cuiul. Se învelesc într-o bucată de pânză și se țin la loc ferit. O altă vrajă constă în trecerea unui ac printr-o lumânare de culoare roșie, pe care s-a scris înainte numele complet al iubitului. În vreme ce lumânarea arde, trebuie să-ți pui dorința referitoare la el.

Foarte eficientă pentru păstrarea dragostei este împletitura din 7 fire de verbină și 7 fire de ață destrămate dintr-un obiect vestimentar al omului drag. Aceasta se va păstra sub pernă.

Un alt ritual, foarte des întâlnit în această perioadă, se practică împreună cu iubitul. Cum acum se dau multe petreceri în aer liber, în jurul focului, e numai bine. Se iau două nuci, pe care le numești înainte cu numele voastre, și se pun, în același timp, pe foc. Trebuie să urmărești ce se va întâmpla cu ele. Dacă ard mocnit, până se transformă în jar, înseamnă că iubirea voastră va fi de durată și armonioasă. Însă, dacă acestea pocnesc, se crapă, se desfac, veți avea parte de multe certuri, de luptă de orgolii.

Sursa foto: susannahfielding.com