„Deranjez? Sunt Francisc!”, le-a spus Suveranul Pontif româniilor, dar și celorlalți locuitori dintr-un bloc social, unde a mers pe neașteptate, zilele trecute,  însoțit de monseniorul Fisichella și de bodyguarzi,  să binecuvânteze familiile care trăiesc acolo.

Înainte cu două zile părintele Plinio Poncina, de la una dintre parohiile din zonă, a pus, ca de obicei, un anunț pe ușa clădirii de locuințe sociale, anunțând familiile că va trece pentru a le vizita și binecuvânta.

Suveranul Pontif a vizitat două blocuri

Însă, oamenii au rămas muți de uimire când au auzit bătăi în ușă și au deschis convinși că-l vor primi în casă pe pe preotul parohiei Stella Maris, dar s-au trezit față în față cu Papa Francisc. Suveranul a sunat la sonerie, așteptând pe palier.

„Unele persoane erau așa de uimite. S-au apropiat atât de mult încât mai aveau un pic și îl atingeau. Era multă veselie, prospețime, o întâlnire fără filtre. O vizită pastorală foarte sinceră”, a povestit monseniorul Fisichella pentru  Il Messaggero.

Astfel, papa a vizitat mămici cu copii, cu care a și glumit, un bărbat care abia fusese operat, bătrâni singuri, care erau vizibil emoționați de gestul Suveranului,  un tătic care era acasă cu fiii săi așteptând ca soția să se întoarcă de la serviciu, și o familie de români ortodocși, care l-a primit în casă cu mare bucurie pe papa Francisc și pe preot. Bergoglio le-a făcut cadou tuturor un rozariu, s-a rugat cu ei, a pus întrebări, s-a interesat de viețile lor.