În timpul slujbei de Bobotează, apa sfințită în biserică capătă proprietăți miraculoase și este de mare ajutor în clipele grele. Toți creștinii trebuie să ia acasă Agheasma Mare și să o păstreze lângă icoane. Uite cum să folosești Agheasma Mare

Apa sfințită în biserică are o putere tămăduitoare binecunoscută de către cei care merg la biserică și cred cu adevărat. Ei știu că Agheasma nu este doar un leac pentru durerile trupului, ci mai ales pentru liniștea sufletului și pentru binecuvântare.

În zilele de 5 și 6 ianuarie, în Ajunul Bobotezei și cu prilejul Botezului Domnului în Iordan, toți preoții sărvârșesc slujba prin care se sfințește Agheasma Mare.

Această apă atinsă de harul dumnezeesc se păstrează tot anul în agheasmatar și se folosește la toate sărbătorile, dar mai ales la Paște.

Cum să folosești Agheasma Mare, apa sfințită care nu se strică niciodată

Creștinii care iau acasă Agheasma Mare, trebuie să o păstreze în sticle curate, cu o ramură de busuioc sfințit, vegheată de o icoană a Maicii Domnului sau a sfântului Ioan Botezătorul. Oamenii știu că apa sfințită rămâne la fel de proaspătă și bună la gust ca în ziua în care a fost adusă de la slujbă.

Agheasma nu se strică niciodată deoarece capătă proprietăți deosebite și poate fi de ajutor credincioșilor după ce se face semnul crucii asupra ei și se rostesc rugăciuni pioase.

Apa sfântă este un dar de la Dumnezeu și se spune că nu se strică niciodată, dacă este păstrată cu grijă și folosită în scopuri nobile.

Preoții spune că ea capătă un iz neplăcut numai dacă nu a fost ținută într-un recipient bine spălat și dezinfectat înainte sau dacă nu a fost așezată la icoane.

Cum să folosești Agheasma Mare – Cele mai importante momente să folosești apa sfințită

La început de an, când aduci acasă Agheasma Mare, este bine să îți binecuvântezi familia și animalele din casă, întreaga locuință și icoanele, stropindu-se cu busuioc înmuiat în apa sfințită.

Când îți binecuvântezi copiii, când este ziua lor de naștere sau când sunt bolnavi, este bine să le ungi fruntea cu Agheasma Mare și să te rogi pentru ei.

Când treci printr-o perioadă mai grea și te rogi la Dumnezeu, bea câte o gură de Agheasmă Mare dimineața, înainte să mănânci. Ea are proprietatea de a curăța trupul și sufletul din punct de vedere spiritual, iar rugăciunile sunt mai puternice.

Folosește Agheasma Mare când ești pusă în fața unei încercări grele și când ai mare nevoie de liniște sufletească pentru a lua cea mai bună decizie. Se spune că, dacă îți ungi fruntea cu apă sfințită, se limpezesc gândurile și emoțiile, iar ajutorul de care ai nevoie vine mai curând.

sursa foto: 123rf.com

Citește și: Obiceiurile de Boboteaza