Cele mai cunoscute aniversări sunt cele de la 25 de ani, nunta de argint, şi de la 50 de ani, nunta de aur. Dar nu trebuie uitate nici celelalte. În fiecare an, aniversarea poartă un nume în funcţie de care te poţi gândi la surprize inedite sau cadouri amuzante.

Căsătoria ta după un an

Prima aniversare este un moment aparte, vă aduceţi aminte de emoţiile de la cununie şi de toate momentele care v-au făcut fericiţi. Cel mai potrivit cadou ar fi un album cu fotografiile de la nuntă pe care nu aţi reuşit să le developaţi încă. Este aniversarea de hârtie, aşa că fotografiile, calendarele sau agendele personalizate ar fi numai bune de dar. Dacă mai ai pe acasă o invitaţie de la nuntă, modifică textul şi scrie pe ea o invitaţie la restaurant, la o cină romantică. Florile care se oferă la nunta de hârtie trebuie să fie neapărat albe, aşa că soţul tău poate lua un buchet de lăcrămioare sau de margarete.

5 ani – Nunta de lemn

Au trecut deja cinci ani şi căsnicia voastră a ajuns la o aniversare rotundă. Orice cadou din lemn este potrivit pentru acest moment, începând cu ramele foto până la casetele de bijuterii care, însă, nu trebuie oferite fără să conţină măcar un inel sau un medalion. Câteva zile romantice la munte, petrecute într-o cabană de lemn, ar fi ideale. Prin alte părţi ale lumii, cuplurile sunt sfătuite să îşi cumpere o piesă de mobilier din lemn, să îşi consolideze căsnicia. Cât despre flori, se spune că cele mai potrivite ar fi trandafirii roşii.

10 ani – Nunta de tinichea

Tinicheaua este ieftină şi lipsită de nobleţe, dar nu uita că aluminiul nu rugineşte. La 10 ani de la nuntă, aniversarea voastră trebuie să fie însoţită de o petrecere de pomină, stropită din belşug cu şampanie şi vinurile alese. Nunta de tinichea este piatra de temelie pentru celelalte aniversări şi tradiţia spune că trebuie sărbătorită alături de prieteni. Voia bună şi distracţia sunt actorii principali, iar cadourile pot fi obiecte de bucătărie sau decoraţiuni pentru casă. Soţul tău ar trebui să vină la petrecere şi cu un buchet de crizanteme albe.

15 ani – Nunta de cristal

Transparent, răspândind străluciri discrete, cristalul este simbolul perfect pentru cel de al 15-lea an al căsătoriei. Sunteţi un cuplu tânăr şi împlinit, cu o mulţime de proiecte frumoase pentru viitor, dar şi cu realizări. Poţi face o rezervare la un restaurant elegant, să petreceţi alături de naşi şi de părinţi. Poţi cumpăra un obiect decorativ din cristal pentru casă, iar soţul ar trebui să te surprindă cu o bijuterie nouă, cu pietre albe. Bilete la un concert sau la o piesă de teatru sunt, de asemenea, potrivite pentru nunta de cristal.

20 de ani – Nunta de porţelan

Porţelanul simbolizează o căsnicie frumoasă şi echilibrată. Pe de altă parte, fragilitatea lui marchează un moment de cotitură în viaţa voastră, când copiii sunt destul de mari să plece de acasă, iar voi puteţi să vă schimbaţi viaţa. Pregăteşte o cină cu porţelanuri fine sau un picnic la iarbă verde şi cumpără-i soţului o şampanie. El ar trebui să te răsfeţe cu un buchet de flori galbene şi cu o bijuterie delicată sau cu parfumul preferat. Casa poate fi decorată cu vase de porţelan încărcate de crini.

25 de ani – Nunta de argint

Tradiţia nunţii de argint este foarte veche şi se pare că s-a răspândit în toată lumea de pe meleagurile Franţei medievale. În acele vremuri, soţii cu stare le dăruiau soţiilor o cunună subţire din argint. Astăzi, ea este înlocuită de bijuteriile din argint împodobite cu pietre preţioase. Tradiţia creştină spune că, la 25 de ani, trebuie să mergi din nou în faţa altarului, să îţi reînnoieşti jurămintele, de faţă cu naşii şi cu cei dragi. Cei doi soţi trebuie să îşi dăruiască inele din argint, ca semn al recunoştinţei şi iubirii pe care şi-o poartă. După slujba religioasă, este musai să faceţi şi o petrecere ca la nuntă.

44696686_m

50 de ani – Nunta de aur

Premiate de primăriile generoase, aniversate cu drag în familie, de copii şi de nepoţi, cuplurile care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie au cu ce se mândri. Amintirile dragi, realizările deosebite, copiii frumoşi… totul este de aur. O masă festivă, o cupă de şampanie şi o seară la Operă, toate organizate din timp de copii, ar putea fi o surpriză deosebită pentru părinţii aniversaţi. Un album cu fotografii din cele mai frumoase momente ale familiei şi un buchet mare de trandafiri ar putea încununa ziua aniversară.

Ce aniversăm în fiecare an

1 an – nunta de hârtie
2 ani – nunta de bumbac
3 ani – nunta de piele
4 ani – nunta de flori sau de fructe
5 ani – nunta de lemn
6 ani – nunta de zahăr
7 ani – nunta de lână
8 ani – nunta de bronz
9 ani – nunta de salcie
10 ani – nunta de tinichea
11 ani – nunta de oţel
12 ani – nunta de mătase
13 ani – nunta de dantelă
14 ani – nunta de fildeş
15 ani – nunta de cristal
20 ani – nunta de porţelan
25 ani – nunta de argint
30 ani – nunta de perlă
35 ani – nunta de coral
40 ani – nunta de rubin
45 ani – nunta de safir
50 ani – nunta de aur
55 ani – nunta de smarald
60 ani – nunta de ametist
65 ani – nunta de alabastru
70 ani – nunta de platină
75 ani – nunta de diamant