Imaginea ta în vise poate fi semn prevestitor de boală sau de necazuri… așa spun superstițiile, dar cercetătorii de azi spun că este firesc să ne visăm adesea pe noi înșine. Iar acest lucru nu trebuie să ne sperie.

Visele nu trebuie interpretate în sensul opus simbolurilor pe care ți le arată. Din contră, trebuie să analizezi toate detaliile pe care le vezi și să faci legătura cu lucrurile importante din viața ta.

Ce semnifică de fapt imaginea ta în vise

Se întâmplă uneori să îți vezi imaginea ta în vise ca și cum te-ai uita într-o oglindă. Psihologii ar spune că este vorba de un sentiment de vină care te face să nu te mai simți bine în pielea ta. Sau că ai comis o greșeală pe care nu știi cum să o repari și încerci să te analizezi de la distanță, să găsești motivația pentru care ai luat o decizie nepotrivită.

Creierul este la fel de activ în timpul somnului, ca și în timpul zilei, când ai o mulțime de lucruri de rezolvat. Este firesc ca problemele care te frământă să apară în vis, pe un tărâm virtual, unde orizontul este larg deschis și ai impresia că ai mai multe posibilități și șanse. De aceea se spune că noaptea este cel mai bun sfetnic.

Subconștientul lucrează, îți prezintă mai multe posibilități, iar pentru a te ajuta să găsești soluția potrivită, te face să privești lucrurile din afara ta.  

Imaginea ta din copilărie

Dacă te visezi în copilărie, încerci de fapt să refaci legătura cu tine însăți, cu sufletul tău. De obicei, aceste vise apar în perioadele lungi de singurătate și de nesiguranță, când ai nevoie de iubire și de înțelegere.

Pe de altă parte, copilul poate reprezenta posibilitatea unui nou început în viață. Subconștientul te pregătește pentru o nouă provocare, pentru un nou set de valori sau chiar pentru reconcilierea cu o persoană dificilă din trecut.

Este important locul în care te visezi

Dacă imaginea ta în vis apare la locul de muncă, înseamnă că te preocupă problemele de serviciu mai mult decât vrei să recunoști. Înseamnă că ai nevoie de un sfat sau de o soluție pentru situațiile dificile cu care te confrunți, dar nu știi unde să le cauți.

Dacă te visezi înapoi în timp, pe băncile școlii, înseamnă că ai trecut printr-o serie de evenimente și întâmplări care ți-au dat o lecție de viață.

Sunt și vise în care te vezi într-un spațiu necunoscut, într-o casă nouă, despre care ai sentimentul că poate fi casa ta. În acest caz, înseamnă că ai nevoie de o schimbare radicală, despre care știi că îți va aduce beneficii, dar nu ai curaj să o faci.

foto: Shutterstock