Anemonele înseamnă anticipare și așteptare, sentimente ascunse care nu pot fi dezvăluite oricui. În mod sigur, bărbatul care ți-a dăruit anemone are o slăbiciune pentru tine, se gândește mereu cum să îți cucerească atenția și cum să îți câștige prietenia.

13302433_m

Azaleea, cu florile ei superbe și sophisticate, este simbolul chinezesc al feminității. Ea exprimă grija și afecțiunea celui care ți-o dăruiește, dar și intenția lui de a te impresiona și de a-ți cuceri inima pentru totdeauna. Fiind o floare la ghiveci destul de scumpă, azalea reprezintă nu doar un gest romantic, ci și intenția lui de a obține o legătură de durată.

Crinul îmbătător de parfumat este preferatul multor femei și, datorită florilor sale impresionante, atrage și atenția bărbaților care caută un buchet ieșit din comun. Un buchet de crini este un elogiu adus frumuseții femeii iubite, căreia bărbatul vrea să îi transmită că este doamna inimii sale. Pe de altă parte, crinul înseamnă virtute și eleganță, puritatea și sinceritatea sentimentelor.

Freziile exprimă prietenie și sinceritate, dar și încrederea deplină în sentimentele celei căreia îi sunt oferite. Dacă ai primit frezii, bărbatul care ți le-a dăruit îți demonstrează astfel cât de atent este cu sentimentele tale și cât de mult prețuiește relația dintre voi.

18557249_m

Garoafa exprimă fidelitate veșnică și dragoste  durabilă. Garoafa alba înseamnă iubire pură, iar cea roșie, pasiune înfocată. Garoafele în nuanțe pastelate sau în degrade exprimă regretul pentru greșelile făcute și arată că bărbatul respectiv așteaptă a doua șansă.

Irisul exprimă înțelepciune, credință, dar și predestinare. Dacă un bărbat alege un aranjament floral în care sunt incluși și iriși, el are sentimentul că voi doi ați fost predestinați să rămâneți împreună și așteaptă o ocazie să te ceară în căsătorie.

Lalelele sunt limbajul universal al iubirii și al încrederii. Lalelele îmbobocite arată sentimente de afecțiune și încredere foarte puternice, iar lalelele deja înflorite arată o dragoste matură, pe care nimic nu o mai poate influența.

Liliacul, deși este devreme pentru el, dar poate fi comandat din străinătate, este o declarație plină de pasiune și devotament. Femeia care primește liliac în aceste zile se bucură de prețuirea sinceră a celui care i-l dăruiește.

Narcisa exprimă respect, încredere și speranță. Ea poate veni din partea unui bărbat care nu este sigur pe viitorul vostru împreună, dar care și-ar dori să primească o șansă.

14253044_m

Orhideea este un elogiu adus fumuseții femeii iubite, dar ea arată și intenția bărbatului respective de  a impresiona și de a cere mai mult de la cea căreia îi dăruiește aceste flori.

Trandafirii, în funcție de culoarea lor, exprimă diverse sentimente și simpatii: cei albi înseamnă respect și sinceritate; cei roz îți arată că te consideră o femeie delicată și că este o plăcere să fie lângă tine; cei roșii exprimă pasiunea înfocată și dorința de a fi cu tine pentru totdeauna, iar cei galbeni trădează gelozia, dar și iubirea neîmpărtășită.

Zambilele sunt simbolul unei relații tinerești, pline de aventură și pasiune. Ele exprimă jovialitate, bucurie, dar și o invitație la aventură, dacă nu ești angajată într-o relație de lungă durată.

sursa foto: 123rf.com

Vezi și cele mai frumoase mesaje de 8 martie pe care le poți trimite mamei, soției sau iubitei