Oamenii s-au temut în vremurile de demult de nopțile cu Lună nouă. Pe cer se vedea doar o semilună subțire de lumină, iar întunericul prevestea schimbări neașteptate, evenimente tulburătoare, noutăți de tot felul, și bune, dar și rele. De-a lungul timpului, multe sfaturi, superstiții și temeri legate de Luna nouă s-au adeverit, de aceea este bine să ținem cont de ele și să ne ferim de decizii riscante și de pierderi.

Nu schimba nimic în casă și nu schimba casa!

Chiar dacă zilele cu Lună nouă înseamnă noi începuturi, de cele mai multe ori, când vine vorba de mediul tău familiar este bine să te ferești să iei decizii riscante. Astfel că, în cele trei zile cât este puternică influența Lunii noi, din 30 august până pe 2 septembrie, este bine să nu schimbi nimic în casă, să nu arunci lucrurile vechi pentru a cumpăra altele noi și să nu te muți.

Cât este foarte puternică energia Lunii noi, este bine să rămâi în casa ta și să beneficiezi de o anumită stabilitate, pentru că în jurul tău vor avea loc tot felul de schimbări care s-ar putea să nu fie toate în folosul tău.

Nu da bani cu împrumut de Lună nouă!

Energia Lunii noi presupune creștere și dezvoltare, nu pierdere. De aceea, nu este bine să dai bani cu împrumut sau să dai diverse obiecte cu împrumut când este Lună nouă. Cel mai bine este să le oferi sau să le donezi, pentru că fapta bună pe care o faci va fi sporită de energia Lunii în creștere și la un moment dat se va întoarce în favoarea ta însutit.

Să nu tai, să nu rupi, să nu arunci nimic!

Ferește-te, în perioada 30 august – 2 septembrie, să arunci ceva din casă, să tai ceva precum plante, copaci, haine și chiar propriul păr, sau să rupi ceva. Se spune că ceea ce distrugi și arunci acum poate provoca daune mai mari în zilele următoare.

De asemenea, sfatul acesta se aplică și asupra relațiilor de prietenie sau de dragoste. Nu lua decizii riscante cu privire la viața ta personală, nu îndepărta prietenii, nu rupe o relație în aceste zile, indiferent de natura ei, și mai ales nu provoca o ruptură în relația de dragoste pentru că nu se va mai repara niciodată.