Se spune că visele în care vedem ape curgătoare, marea, valuri sau fântâni sunt destul de comune. Cu toate acestea, simbolul apei are o semnificație aparte pentru subconștientul nostru și trebuie interpretat în funcție de situațiile care ne-au marcat în ultima perioadă. La trezire, trebuie să ții cont de contextul în care ai văzut apele în vis, de culoarea lor, de sentimentul pe care ți-l inspirau și de persoanele care te însoțeau în vis.

Ce înseamnă apele curgătoare

Izvoarele pot semnifica un început sau nevoia ta de a te întoarce la o situație din trecut pentru a o lua de la capăt.

Râurile reprezintă călătoria vieții, drumul pe care trebuie să mergi și cât va fi de ușor. Dacă râurile sunt repezi, înseamnă că te așteaptă schimbări și evenimente nebănuite. Dacă apele râului sunt leneșe, drumul pe care l-ai ales poate fi înșelător și poate că nu te va conduce la ceea ce dorești tu. Ai o viață confortabilă, dar nu poți ajunge la obiectivele cu adevărat importante.

Cascada reprezintă un pericol iminent, pe care nu îl poți ocoli. Trebuie să te pregătești pentru o confruntare și pentru o schimbare dramatică.

Fântâna este un izvor ascuns, o dorință pe care nu ți-o poți satisface sau o dragoste pe care ai pierdut-o și pe care știi că nu o mai poți recupera.

Ce semnifică apele stătătoare

Lacul are o semnificație aparte în vise. Dacă apele lui sunt liniștite și albastre, ești mulțumită de ceea ce ai realizat și știi că nimic nu te poate influența să te schimbi. Dar, dacă apele lacului sunt întunecate sau tulburi, îți este teamă că ai intrat într-o situație dificilă și că nu poți scăpa fără sprijinul unui om puternic.

Un bazin sau o cadă plină cu apă, în funcție de sentimentele pe care ți le trezește în vis, poate însemna fie nevoia de relaxare, fie teama că cineva ia decizii fără știința ta și încearcă să îți încurce planurile de viitor.

Apa din vis și emoțiile tale

Ploaia poate semnifica durerea și lacrimile, nevoia ta de a plânge după un eșec sau o dragoste pierdută, nevoia de a înfrunta o durere interioară puternică și de a spăla tot ce e întunecat în interiorul tău.

Dacă revezi în vis imagini cu orașe sau case inundate, ele pot reprezenta o criză profundă din viața ta, pe care nu știi cum să o depășești.

Apa care dă în clocot pe aragaz îți arată că ai ajuns într-un punct critic, fie în relația de cuplu, fie în alt sector al vieții și că trebuie să iei o decizie dificilă, care doare, dar care poate fi singura soluție.

Dacă te visezi sub duș sau într-o piscină acest vis te avertizează că trebuie să ai mai multă grijă de tine, de sănătatea ta, să te ferești de lucrurile sau de oamenii toxici, care îți fură energia și afecțiunea.

sursa foto: 123rf.com

Vezi şi râuri din România – care sunt râurile din țara noastră și ce lungime au!