Sunt multe credințe vechi și ritualuri magice legate de dragoste și cele mai multe sunt făcute să te ajute să îți găsești jumătatea. Dar puține și curioase sunt acele superstiții legate de soț, de bărbatul pe care l-ai ales și cu care trebuie să îți împarți viața.

Bărbatul cu mâini păroase are noroc la însurătoare

Se spune că bărbatul cu mult păr pe mâini este norocos în viață și mai ales la însurătoare. Iar, dacă el este norocos de nevastă bună, cu zestre, și ea va fi norocoasă pentru că el este muncitor și va înmulți zestrea. Cât este de adevărată această vecher credință de la țară, trebuie să verifice fiecare.

Cine moare primul?

Se mai spune că soții, în fața altarului, după ce au fost cununați, trebuie să se ia de mână. Iar cel care are mâinile mai reci la prima atingere, acela va muri primul, chiar dacă va muri de bătrânețe și de moarte bună, cum se spune în popor.

Cum femeile sunt mai emotive, ele probabil vor avea mâinile mai reci la cununie, dar de multe ori viața ne-a arătat că bărbații trăiesc mai puțin decât femeile.

Nu vă sărutați pe scări

O superstiție de prin Occident spune că soțul și soția nu trebuie să se sărute niciodată pe scări. Scările reprezintă punctul cel mai slab al unei case, ele reprezintă ceva trecător, pasager și sunt asociate cu despărțirea.

Superstiții despre soț

Busuioc cu miere pentru o iubire veșnică

O credință veche de prin părțile Moldovei spune că ar trebui să îi dea soțului să bea în fiecare zi de sărbătoare un pahar de vin în care ai pus miere și busuioc. Cel mai bine ar fi să beți amândoi câte un pahar din această licoare de dragoste, iar iubirea dintre voi se va menține vie toată viața.

Câte vârtejuri are bărbatul în cap, atâtea neveste

Roagă soțul să se tundă cât mai scurt să poți vedea mai bine câte vârtejuri are în cap. Vechi superstiții despre soț de pe la noi spun că atâtea vârtejuri, atâtea neveste. Dacă ești prima, și el are vreo două, trei vârtejuri în cap, ai grijă să nu plece prea des de acasă.

Pantofii de la nuntă nu se mai poartă niciodată

Oricât de frumoși ar fi, ai grijă să nu mai porți niciodată pantofii de mireasă. O credință de prin Ardeal spune că femeia care poartă pantofii de la nuntă și cu alte ocazii, își pierde bărbatul sau îl schimbă cu altul. Mai bine îi faci cadou altei mirese, să nu fii tentată să îi mai porți!

Ai grijă cu ce litere începe numele lui de familie

O veche superstiție britanică spune că, dacă numele de familie al soțului tău începe cu aceeași literă cu care începe și numele tău de familie, spre exemplu Popescu și Petrescu, căsnicia voastră nu este deloc una norocoasă.

sursa foto: 123rf.com