Nu degeaba se spune în popor că marțea sunt trei ceasuri rele. Mulți dintre noi avem probleme și mici ghinioane în această zi. Trebuie doar să fii atentă la semnele rele care îți spun că vei avea ghinion și să încerci să îl ocolești.

Ce înseamnă dacă ți se zbate ochiul stâng marțea

În credința populară, ochii sunt oglinda sufletului, iar adepții misticismului modern spun că ochii sunt profund legați de intuiție. Tocmai de aceea orice semn legat de ochi este văzut ca o prevestire din viitor, ca un fapt care era deja înscris în destinul tău, strâns legat de suflet.

În credințele populare românești, dacă ți se zbate ochiul stâng vei întâlni un dușman sau un om care îți aduce o veste proastă. Iar dacă ți se zbate ochiul stâng marțea sigur vei avea ghinion și nu poți decât să încerci să ocolești nenorocirea.

Când spun semnele din palma stângă că vei avea ghinion

Încă din Evul Mediu, orice durere sau mâncărime apărută din senin în palma stângă a fost asociată de ghinionul și nenorocirea. Ba chiar se credea că Diavolul stăpânește partea stângă a corpului uman, iar Dumnezeu pe cea dreaptă, și că ținea numai de voința noastră de a ține în frâu pornirile greșite.

De aceea, se spune că, dacă te mănâncă palma stângă, trebuie să te scarpini imediat ca să nu pierzi bani și să nu ai ghinion la muncă sau în afaceri. În chiromanție, mâncărimea din palma stângă înseamnă că este străbătută de energii negative și că vei avea nevoie de sprijinul cuiva pentru a rezolva o problemă sau pentru a trece peste un obstacol. 

Ce te gâdilă în talpa stângă?

Superstiții vechi de când lumea spun că, dacă te mănâncă palma, nara sau urechea stângă vei avea ghinion, vei primi vești proaste sau te vei confrunta cu vreun dușman. Dar lucrurile se înrăutățesc de-a dreptul dacă ai mâncărimi în talpa stângă din senin, mai ales în zilele de marți când te pregătești să pleci la drum.

Se crede că mâncărimile din talpa stângă prevestesc o călătorie nefericită, pierderi mari de bani, un drum dificil, cu multe obstacole și chiar accidente. Se mai crede că, la destinație, călătorul nu va găsi ceea ce se așteaptă și va fi întâmpinat cu ostilitate.

Dacă te mănâncă talpa stângă și te pregătești să pleci într-o călătorie, verifică foarte bine toate detaliile legate de drumul tău. Pe de altă parte, această superstiție poate avea și o semnificație mai largă. Poate fi vorba de un nou drum în viață și de o decizie care te obligă să faci un compromis dureros.